Potpisani ugovori: 260.500 KM za ljubušku kulturu i šport

Gradonačelnik Grada Ljubuškog Vedran Markotić potpisao je 260.500 KM vrijedne ugovore s dobitnicima proračunskih sredstava Grada Ljubuškog za projekte iz područja kulture i športa za 2022. godinu. Potpisivanje ugovora upriličeno je u Kulturnom centru.

Na osnovu provedenih javnih poziva, pravo na dodjelu sredstava Grada Ljubuškog ostvarilo je ukupno 75 aplikacija na projekte – 36 iz područja kulture u vrijednosti od 90.000 KM i 39 iz područja športa u vrijednosti od 170.500 KM.

Dodjela sredstava po javnim pozivima uvedena prošle godine, pokazala se kao iznimno učinkovita, a njome su zadovoljni i nositelji kulturnih i športskih aktivnosti u gradu.

Ovo nam jako puno znači, djeci i nama koji smo u upravi kluba da realiziramo sve ono što danas djeca u Ljubuškom zaslužuju – turnire, natjecanja, opremu… Ovim putem zahvaljujem Gradu i svima koji su prepoznali naš rad i nagradili ga – kazala je Marijeta Prskalo, predsjednica Odbojkaškog kluba „Libero“.

Ljubuški je sredina u kojoj djeca, zahvaljujući sportskoj infrastrukturi i aktivnim klubovima, mogu trenirati i baviti se brojnim sportskim aktivnostima. Uz rukomet, nogomet, odbojku zastupljeni su i košarka, karate, boks, biciklizam, šah, padobransko jedrenje, boćanje…

Mi smo prije svega tu da omogućimo djeci da imaju raznolikost sportova. Sve današnje kolege su zaslužne da djeca imaju sretno djetinjstvo. Bitno je i važno da se trudimo, radimo i pružimo djeci sve ono što zaslužuju – zaključila je Prskalo te najavila ljetnu škole odbojke.

Među aplikantima koji su ostvarili pravo na potporu je i mladi glumac Domagoj Nižić s projektom Ljubuški teatar fest.

Planiramo trajanje festivala je četiri dana. Možemo ponuditi kvalitetan kazališni repertoar. Zabavni program, radionice za djecu te multimedijalni program koji će okupiti sve ljude i dati kvalitetan sadržaj. Cilj je da Ljubuški dobije svoj mjesečni repertoar predstava, gostovanja i sl. – otkrio je Nižić.

Grad Ljubuški će i dalje snažno poticati razvoj kulture i športa u lokalnoj zajednici, s nastojanjima da sredstva za ovu namjenu u budućnosti budu još veća.

Prošle godine smo uveli jednu novu praksu da raspisujemo pozive za sredstva koja su odobrena u proračunu za sport i kuluru. Ovo je bio drugi poziv. Naša namjera je bila da klubovi, udruge i pojedinci, koji puno doprinose i obogaćuju život ovog grada, znaju na kolika sredstva tijekom godine mogu računati. Veselimo se njihovim uspjesima. Ovo je bila naša mala pomoć za sve ono što oni rade. Nadamo se da ćemo u idućim godinama biti u prilici ove iznose značajno povećati i tako dodatno poduprijeti njihov rad – poručio je gradonačelnik Markotić.

Događaj su pjesmom obogatili Dream Team Prijatelji.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 27.04.2022.
Skip to content