Više od 100 natjecatelja: Ante Pokrajčić i Monika Vištica pobjednici adventske noćne utrke

Prva noćna trkačka utrka „Advent Night Run“ održana je u petak u Ljubuškom. Start i cilj utrke u dužini od 5,2 km bio je ispred zgrade Gradske uprave.

Organizatore je pozitivno iznenadio veliki odaziv kako rekreativnih tako i profesionalnih trkača na prvo izdanje utrke. Njih preko 100 iz Ljubuškog, Čapljine, Mostara, Rame, Livna, Sarajeva… trčalo je u blagdanskom ozračju gradskim ulicama, a među njima i majka gurajući dijete u kolicima, koja je nagrađena velikim pljeskom okupljenih.

Najbrža u ženskoj konkurenciji bila je Monika Vištica iz Ljubuškog, koja je dionicu istrčala za 22 minute. Drugo mjesto osvojila je Sanja Demić, a treće Aneta Pavličević.

Drago mi je što sam imala priliku trčati u svom gradu i još kad dođe pobjeda, ovo je super. Nemamo puno zimskih utrka, tako da je ova utrka bila pun pogodak za Ljubuški – kazala je Monika Vištica.

Ante Pokrajčić sa vremenom 16:16 bio je najbrži u muškoj konkurenciji. Za njim su kroz cilj prošli Marijan Luburić i Drago Barbarić.

 Zadovoljan sam ne samo svojom trkom, nego i brojem natjecatelja s preko 100 prijavljenih što je samo dokaz da je Ljubuški grad ne samo rukometa nego i grad športa – izjavio je pobjednik Ante Pokrajčić.

I drugi sudionici su bili puni pozitivnih dojmova:

Jako sam zadovoljan rezultatom i organizacijom. Ovo je bila prva trka koju sam istrčao sa svojim sinom. Veoma smo sretni i zadovoljni – kazao je Aleksandar Ružićić iz Mostara.

Odlični su dojmovi. Nas nekoliko došlo je iz Sarajeva ispred Uprave za koordinaciju policijskih tijela u BiH. Ukupno nas je stiglo 15-ak iz Sarajeva. Trka je bila dobra i dobro organizirana, dojmovi su nam veoma lijepi i iduće godine stižemo vrlo rado – rekao je Vladimir Tuševljak.

Nakon što su natjecatelji prošli kroz cilj uslijedilo je proglašenje pobjednika i druženje, a za najbolje sudionike organizatori su osigurali i poklone.

Organizatori utrke bili su Grad Ljubuški, Turistička zajednica Grada Ljubuškog, JP Parkovi doo Ljubuški, Kulturno-športski centar Ljubuški i Hrvatski atletski klub Ljubuški.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 24.12.2022.
Skip to content