Uručene nagrade najboljim sportašima Ljubuškog

Svečanost proglašenja sportaša godine Grada Ljubuškog za 2021. godinu održana je u petak u okviru programa obilježavanja Dana Grada Ljubuškog.

Događaj je uprličen u hotelu Bigeste gdje su priznanja najboljima uručili gradonačelnik Vedran Markotić, predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, pomoćnica gradonačelnika Ankica Šaravanja, dopredsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke i ministar financija Toni Kraljević te ministar MUP-a ŽZH David Grbavac.

U uvodnom dijelu okupljenima se obratio prof. Nikica Šiljeg, novinar i sportski djelatnik te istraživač ljubuškog športa, koji je govorio o počecima izbora najboljih sportaša i sportskih kolektiva u Ljubuškom te o tome iznio niz zanimljivih detalja kao i statističkih podataka, dok je Klub kulture Libuša izveo dio iz predstave ‘Naopusom ili nikako’ koja je nasmijala okupljene.

Ovogodišnji izbor najboljih i najuspješnijih sportaša, trenera i športskog kluba u Ljubuškom ujedno je bio i 25. po redu.

Najbolji sportaš Ljubuškog za 2021. godinu je tenisač Tomislav Brkić, koji iza sebe ima uspješnu sezonu u teniskim parovima. Prošle je godine ušao među 50 najboljih svjetskih igrača u parovima te je plasmanom u četvrtfinale Roland Garrosa ostvario i najveći pojedinačni uspjeh bh. tenisača ikad. Zbog obveza nastupa na turniru, Tomislav nije mogao nazočiti svečanosti pa je umjesto Tomislava nagradu primio njegov brat Josip.

Lea Čepo, nogometašica ŽNK Široki Brijeg, trenerica i nogometna sutkinja proglašena je najboljom sportašicom.
Najbolji mladi sportaš (kategorija do 18 godina) je boksač Leon Vranješ, koji je nastupajući za BK Ljubuški postao državni prvak BiH u olimpijskom boksu u kategoriji do 52kg i reprezentativac BiH.

Za najbolju mladu sportašicu (kategorija do 18 godina) proglašena je Dragana Matić iz Biciklističkog kluba Ljubuški, prvakinja BiH u Biciklizmu u XCO disciplini u kategoriji mlađi kadeti.

Najbolji športski klub još jednom je RK Izviđač CO. Skauti su u sezoni 2020./2021. postali državni prvaci, ukupno po osmi put u povijesti čime su još jednom potvrdili da se najbolji rukomet, kad je riječ o BiH, igra u Ljubuškom. Predsjedniku kluba Toniju Kraljeviću nagradu je uručio gradonačelnik Vedran Markotić.

Trener Skauta Toni Čolina proglašen je najuspješnijim trenerom i to po drugi put uzastopno, a priznanje za njega je uručeno kapetanu Izviđača Domagoju Aliloviću.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 11.02.2022.
Skip to content