U Ljubuškom započela dvodnevna konferencija o djelovanju u izvanrednim situacijama izazvanim prirodnim i drugim nesrećama

Završna konferencija “Jačanje Centra za socijalni rad Ljubuški za djelovanje u izvanrednim situacijama izazvanim prirodnim i drugim nesrećama” započela je u utorak u Ljubuškom.

Događaj se održava u okviru projekta “Jačanje socijalne i zdravstvene zaštite kao odgovor na pandemiju Covid-19 u Bosni i Hercegovini”. U projektu uz Centar za socijalni rad Ljubuški sudjeluju i Savez socijalnih radnika Federacije BiH u partnerstvu s Gradom Ljubuškim, UNICEF-om, Gradom Ljubuškim i USAID-om.

Podsjetimo, Grad Ljubuški i UNICEF BiH su 18. kolovoza 2021. godine potpisali Memorandum o razumijevanju za unapređenje sustava socijalne i dječje zaštite s ciljem nadilaženja posljedica pandemije virusa COVID-19 u okviru, a potom je ravnatelj Centra za socijalni rad Ljubuški Viktor Grbavac potpisao ugovor o implementaciji navedenog projekta kojim je koordinirala Sandra Bradvica, šefica Odsjeka za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Grada Ljubuškog.

U uvodnom dijelu konferencije nazočnima su se predsjednik Federalnog saveza socijalnih radnika Mirnes Telalović i Selma Kazić ispred UNICEF-a te ravnatelj Centra za socijalni rad Ljubuški Viktor Grbavac, koji je nazočnima uputio riječi dobrodošlice.

Kroz dvodnevnu konferenciju sudionici će zbrojiti rezultate postignute na odabranim lokacijama u jačanju sustava socijalne zaštite u pripremi i odgovoru na krizne situacije te ponuditi preporuke za daljnje unaprjeđenje.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 25.04.2023.
Skip to content