U Ljubuškom obilježena 30. obljetnica Hrvatskog vijeća obrane

Povodom 30. obljetnice utemeljenja HVO-a, u Ljubuškom su na trgu dr. Franje Tuđmana kod spomenika svim žrtvama ratova zajednički vijenac položili i svijeće upalili predstavnici hrvatske komponente Oružanih snaga BiH.

Uz njih su se na glavnom trgu u Ljubuškom okupili i članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici udruga, suborci i prijatelji, te gradski i županijski čelnici; gradonačelnik Vedran Markotić, predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, dopredsjednik Vlade ŽZH-a i ministar financija Toni Kraljević, predsjednik Skupštine ŽZH-a Ivan Jelčić, ministar MUP-a David Grbavac.

Nazočni su počast poginulim, nestalim i preminulim braniteljima odali i prigodnom molitvom koju je predmolio fra Dario Dodig.

Podsjetimo, program obilježavanja 30. obljetnice HVO-a obuhvaća 43 grada i mjesta, a središnja svečanost održat će se u Mostaru u petak, 8. travnja. Prigodan program započet će u 10 sati i 30 minuta služenjem svete mise u mostarskoj katedrali, nakon čega će uslijediti mimohod s ratnim zastavama do Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače gdje će biti položeni vijenci i svijeće ispred središnjeg spomenika.

Radio Ljubuški

Kategorija: Novosti
Datum objave: 07.04.2022.
Skip to content