Svi učenici u Ljubuškom dobit će besplatne bilježnice i školski pribor

Grad Ljubuški će za novu školsku godinu svim učenicima osnovnih škola na području Ljubuškoga osigurati besplatne bilježnice i osnovni školski pribor.

Riječ je o oko 2000 školaraca, piše Večernji list BiH.

Vođeni činjenicom da svaki početak nove školske godine roditeljima donosi brojne brige i značajne financijske izdatke, čelnici Gradske uprave Ljubuški našli su način kako u proračunu za 2021. godinu osigurati dodatna sredstva za školarce.

Tako će ove godine prvi put Grad Ljubuški, zajedno s JP Parkovi d.o.o. Ljubuški, financiranjem bilježnica i osnovnog školskog pribora (olovke, gumice, bojice, flomasteri…) i na taj način olakšati roditeljima opremanje školaraca za početak nastave.

Riječ je o još jednoj od demografskih mjera koje Grad Ljubuški provodi i postupno, sukladno financijskim mogućnostima, proširuje.

Naime, treba podsjetiti na činjenicu da je u okviru demografskih mjera koje Grad Ljubuški sa Zapadnohercegovačkom županijom već neko vrijeme provodi od prošle godine učenicima osnovnih i srednjih škola prijevoz u potpunosti besplatan. Ta praksa bit će nastavljena i u novoj školskoj godini.

– S obzirom na to da je veliki broj roditelja financijski zakinut pojavom koronavirusa, pokušavamo im olakšati koliko možemo, sukladno proračunskim mogućnostima. I za novu školsku godinu osigurali smo sredstva za besplatan prijevoz učenika, a sad besplatne bilježnice i osnovni školski pribor. Tako planiramo nastaviti i u idućem razdoblju – kazao je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.

Također, od nove školske godine, koja počinje 6. rujna, učenici svih razreda osnovne škole na području ZH županije dobit će besplatne udžbenike, za što je sredstva osigurala Zapadnohercegovačka županija.

Uz sve navedeno, Grad Ljubuški je od prošle godine uveo i jednokratnu novčanu pomoću za sve studente koji redovito studiraju, a s područja su ovoga grada te još niz mjera kojima je cilj financijski rasteretiti mlade obitelji i obitelji s djecom.

Marija Medić Bošnjak / Večernji list

Kategorija: Novosti
Datum objave: 01.09.2021.
Skip to content