Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Ljubuškog

Svečana sjednica Gradskog vijeća Ljubuški upriličena je danas povodom Dana Grada Ljubuškog.

Sjednici su, uz gradonačelnika Vedrana Markotića, predsjednika Gradskog vijeća Tihomira Kvesića i gradskih vijećnika, nazočili gosti i uzvanici iz političkog i društvenog života Bosne i Hercegovine i Hrvatske, među kojima i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović, ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, dopredsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke i ministar financija Toni Kraljević i predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke Ivan Jelčić.

Nakon intoniranja hrvatske himne, predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić je pozdravio nazočne, a potom je uslijedila videoprojekcija i obraćanje gradonačelnika Vedrana Markotića, koji je govorio o postignutom u prošloj godini.

– Zbog pojave pandemije virusa Covid 19. protekla 2020. godina je za sve nas bila teška i puna izazova. Ipak, mišljenja sam kako smo kao lokalna zajednica iz nje uspjeli izvući maksimum. Realizacija započetih infrastrukturnih projekata nije stala, potpisani su ugovori za nove, doneseno je niz mjera s ciljem poticanja gospodarstva, a veliki pomaci su napravljeni i po pitanju demografske politike, što nam unatoč svemu daje razloga da budemo zadovoljni – kazao je Markotić i zahvalio svima koji su dali potporu ljubuškim projektima.

– Jačanje gospodarstva u Ljubuškom naš je primarni cilj u idućem razdoblju. Osnovna misao vodilja u ovoj godini će nama svima u Gradskoj upravi biti kako privući investicije, kako pomoći našim gospodarstvenicima da prežive, kako smanjiti namete i pomoći im oko plaćanja kamate na kredite za proširenje proizvodnje i nova zapošljavanja. Samo sinergijom gradonačelnika i Gradskog vijeća možemo ići brzim koracima naprijed – rekao je, između ostalog, Markotić zaključivši: – Tijelo javne uprave, kojem sam na čelu, kao i sva javna poduzeća i ustanove Grada Ljubuškog, moraju biti efikasnija, djelovati brže i biti na usluzi gospodarstvenicima i svim žiteljima.

Nazočnima su se još obratili i humački gvardijan fra Dario Dodig, načelnik općine Posušje Ante Begić, predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić te predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Dragan Čović.

– Ljubuški se svake godine aktivno razvija i postaje ugodno mjesto za život, svojim vizijom nastavite dalje dorađivati i razvijati Ljubuški – poručio je dr. Čović i pohvalio realizirane projekte:

– Sve ono što se uradilo u posljednje četiri godine može biti na ponos svih nas, a pogotovo onih koji žive u svom Ljubuškom. Sve što je učinjeno na prostoru ovog grada, daje mu jednu novu dimenziju i sadržaj. Općine i Gradovi zajedničkim radom kreiraju bolje uvijete za život na našim područjima i ne dozvolite da vas vrijeme na bilo koji način ograniči u planiranim vizijama.

Pri kraju sjednice gradonačenik Vedran Markotić uručio je javna priznanja Grada Ljubuškog za 2020. godinu.

Nagradu Grada Ljubuškog za životno djelo dobio je posthumno dr. Mate Šalinović koji je svoj život posvetio brizi za zdravlje građana Ljubuškog. Godišnju nagradu Grada Ljubuškog dobili su tvrtka “Elektro-Milas” i Dom zdravlja Ljubuški ispred kojeg se nazočnima obratio ravnatelj dr. Ivan Landeka.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 15.02.2021.
Skip to content