Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Ljubuškog

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, koja je održana danas u hotelu Bigeste u nazočnosti brojnih gostiju, političkih osoba sa svih razina vlasti u BiH i Hrvatskoj te drugih uzvanika završena je ovogodišnja proslava Dana Grada Ljubuškog.

Nakon intoniranja hrvatske himne, predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić je pozdravio nazočne te se osvrnuo na bogatu povijest Ljubuškog, a potom je uslijedila videoprojekcija i obraćanje gradonačelnika Vedrana Markotića, koji je govorio o postignutom u prošloj godini te o aktivnostima koje slijede.

– Realizacija započetih infrastrukturnih projekata nije stala, potpisani su ugovori za nove što nam unatoč svemu daje razloga da budemo zadovoljni. Ponavljam kako prioritet Gradske uprave kojoj sam ja na čelu i u narednom periodu ostaje jačanje gospodarstva, jer je otvaranje novih radnih mjesta najbolja demografska mjera – kazao je gradonačelnik Markotić dodavši kako će Grad Ljubuški i u narednom periodu tražit načina kako pomoći gospodarstvenicima da se razvijaju, između ostaloga kroz smanjenje nameta, subvencioniranje kamate na kredite za proširenje proizvodnje i nova zapošljavanja.

Nazočnima su se još obratili humački gvardijan fra Dario Dodig, državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Dragan Čović.

Možemo vidjeti da je Grad Ljubuški okrenut prema svim sugrađanima u društvu, od najmanjih i najkrhkijih do onih snažnijih, sportaša, studenata, školaraca, ali i poduzetnika i poljoprivrednika – istaknuo je u obraćanju Zvonko Milas.

Čestitavši Dan Grada Ljubuškog predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je: – Čestitam na svemu što ste radili proteklih godina da bi danas s ponosom mogli govoriti ovdje da pravimo dimenzije za jedan moderni prostor za život po mjeri europskog čovjeka.

Također je najavio snažnu decentralizaciju odnosa u BiH te kako će sredstva, kad su u pitanju niže razine vlasti, svake godine biti sve veća.

Pri kraju sjednice uručena su javna priznanja Grada Ljubuškog za 2021. godinu dr. Ivi Bubalo i dr. Luki Pavloviću, koji su se tijekom pojave koronavirusa nesebično stavili na raspolaganje i dalo veliki doprinos u liječenju Ljubušaka.

Po uručenju nagrada dr. Pavlović je zahvalio vodstvu Grada Ljubuškog i svojoj obitelji te u emotivnom obraćanju govorio o današnjim vrijednostima života.

Ovdje je vrlo bitna jedna stvar, a to je duhovna dimenzija koju je gradonačlenik obnovio u ovom gradu. Ključno u ovome svemu je da naši mladi ostanu ovdje. Sviće zora bolje budućnosti za naš grad – rekao je između ostalog dr. Pavlović te poručio okupljenima da se ne izgube u trci, materijalizmu, konzumerizmu… i da vide da su prave vrijednosti obitelj, dom i domovina i da se za to jedino isplati živjeti.

Svečanu sjednicu su glazbeno obogatili Stjepan Lach i Luka Bubalo, a okupljeni su dobili i iz tiska nedavno izašli prvi Godišnjak Grada Ljubuškog.

Kategorija: Uncategorized
Datum objave: 21.02.2022.
Skip to content