Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Ljubuškog

Povodom Dana Grada Ljubuškog u ponedjeljak je održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Uz gradonačelnika Vedrana Markotića, predsjednika Gradskog vijeća Tihomira Kvesića i gradskih vijećnika, svečanoj sjednici održanoj u hotelu Bigeste nazočili su gosti i uzvanici iz političkog i društvenog života Bosne i Hercegovine i Hrvatske, među kojima i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske Davor Filipović, državni tajnik Središnjeg državnog ureda Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas te federalni i županijski dužnosnici.

Nakon intoniranja hrvatske himne, predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić je pozdravio nazočne i osvrnuo se na rad Gradskog vijeća, a potom je uslijedila videoprojekcija i obraćanje gradonačelnika Vedrana Markotića.

Godina iza nas je bila izazovna. Ipak, mišljenja sam da smo kao lokalna zajednica iz nje uspjeli izvući maksimum. Ponovno smo kroz bojne odluke i zaključke Gradskog vijeća najveći fokus stavili na demografiju kao ključni faktor opstanka na ovim prostorima. U suradnji sa Županijom Zapadnohercegovačkom osigurali smo, usudio bih se reći, trenutno najpovoljniju klimu za život obiteljima s djecom u Bosni i Hercegovini – kazao je gradonačelnik Markotić i istaknuo dobru suradnju gradonačelnika i Gradskog vijeća te zahvalio vijećnicima i Vladi ŽZH na potpori projektima te Ljubušankama i Ljubušacima čestitao Dan Grada.

Potom je nazočne prigodnim riječima pozdravio humački gvardijan fra Dario Dodig.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske Davor Filipović istaknuo je važnost suradnje Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Bosna i Hercegovina nije tek neka susjedna država Hrvatskoj. Bosna i Hercegovina je druga domovina Hrvata, pitanje nacionalnog i strateškog interesa Hrvatske te ključni element sigurnosti i Hrvatske i ovog dijela Europe – naglasio je Filipović i istaknuo daljnju nužnost međusobnog daljnjeg povezivanja.

I predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto obratila se okupljenima.

Vidjeli smo da je ova lokalna vlast u sinergiji gradonačelnika i vijeća uspjela realizirati sve svoje planirane aktivnosti na dobrobit stanovništva i svakog čovjeka koji živi na području ovog kraja. Drago mi je da ste imali jasnu viziju i da ste napravili ogromne iskorake u svim segmentima koji se tiču nadležnosti lokalne zajednice, od obrazovno-odgojnog, sportskog, kulturnog života, do prometne i komunalne infrastrukture… – poručila je Krišto.

Na sjednici su uručena javna priznanja Grada Ljubuškog za 2022. godinu. Nagradu za životno djelo dobili su Louise i Steve (Stipe) Bubalo, a godišnju nagradu za izniman doprinos razvoju gospodarstva tvrtka Jur Prom d.o.o. Ljubuški. Nagrade je uručio gradonačelnik Vedran Markotić, a u ime dobitnika na priznanjima je zahvalio direktor tvrtke Jur Prom Igor Jurčić.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 20.02.2023.
Skip to content