Supružnici Bubalo: To što smo doživjeli, novac ne može kupiti! Rado ćemo doprinijeti boljitku rada vrtića

U znak zahvalnosti za dosadašnje donacije Dječjem vrtiću Ljubuški, mališani koji pohađaju ovu predškolsku ustanovu na čelu s ravnateljicom Anom Bubalo i odgajateljicama, priredili su prigodno druženje i poklone za supružnike Louise i Stipu (Steve) Bubala.

Uz zahvalu, veselje i smijeh, susret s najmlađima izmamio je i suze na licu humanog američkog poduzetnika ljubuških korijena, koji je sa svojom suprugom doprinio realizaciji brojnih projekata u rodnom kraju.

Korisno ulaganje

Bez teksta nas je ostavila ova gesta i doček koji su nam djeca priredila. Suze su mi pošle niz lice, a to se ne događa često. Nije za nas to neki velik kapital, no ako pojedinci nešto nemaju, važan je svaki dolar i svaka marka. Zato volimo ulagati, a ovo je zasigurno korisno ulaganje, kazao je Steve Bubalo prilikom posjeta Dječjem vrtiću Ljubuški.

U Ljubuški, dodao je, dolazi skoro svake godine te redovito prati stanje po pitanju razvoja i napretka grada.

Kao dijete sjećam se da je Ljubuški bio jedno od naprednijih mjesta, nakon čega je, nažalost, nazadovao. Međutim, sudeći po onome što se sada radi, mogu reći da vidim velik pomak. Pozitivno je i što je obnovljena Plantaža, ponos Ljubuškog, te da ima ljudi koji hoće raditi i ulagati, istaknuo je Bubalo.

Naglasio je kako je uvijek spreman podržati sve one koji rade za dobrobit svoga naroda te da je posebno sretan što Hardomiljčani ne napuštaju svoje selo te su marljivi i vrijedni.

Prisjetio se ovom prigodom i svoga djetinjstva te nekadašnjih vremena kada je sa Žabara išao pješice i bos u školu.

Doći ovdje i vidjeti ovu djecu, to je za nas velika stvar. S velikim zadovoljstvom kažem, ovo što smo doživjeli u Dječjem vrtiću Ljubuški, novac ne može kupiti. Međutim, novac dobro dođe i zato smo tu i danas. Zaista dobro radite i lijepo odgajate djecu, no ima još nedostataka koji se mogu popraviti i u tome ćemo rado pomoći. Postajem emotivan kada ovo govorim, jer se i sam prisjećam dana kada sam išao u školu, u uvjetima koji nisu bili baš najbolji, poručio je Bubalo.

Susret s gradonačelnikom

Njegova supruga Louise, s kojom je 65 godina u braku, potpora mu je u svemu što čini za svoj rodni kraj te mu, kako s ponosom kaže, nikada nije prigovorila za brojna ulaganja. Po povratku u Ameriku, kako su ovom prigodom istaknuli, uputit će donaciju u iznosu od 50.000 dolara u svrhu boljih uvjeta boravka i rada u vrtiću.

Posjet Ljubuškom obitelj Bubalo iskoristila je i za prigodan susret s gradonačelnikom Vedranom Markotićem, predsjednikom Gradskog vijeća Tihomirom Kvesićem te predsjednikom MZ Hardomilje Franom Rupčićem. Tom prilikom gradonačelnik Markotić zahvalio je obitelji Bubalo na svemu što su učinili za Ljubuški i Hardomilje. Dotaknuli su se i nagrade Grada Ljubuškog za životno djelo čijoj dodjeli u veljači ove godine Steve i Louise nisu mogli nazočiti, a koju su itekako zaslužili za svoja nebrojena humana djela.

Osim pomoći rodnom kraju, Steve Bubalo svoje domoljublje iskazao je i kroz veliku financijsku potporu Republici Hrvatskoj, vjerskim ustanovama i pojedincima, pa ga s razlogom ubrajaju među najveće donatore u hrvatskoj dijaspori.

Antonela Marinović Musa / Dnevni list

Kategorija: Novosti
Datum objave: 18.08.2023.
Skip to content