Studentima novčane potpore od po 500 KM

Nakon što su nedavno isplaćene jednokratne potpore brucošima, potpore od po 500 KM će dobiti i studenti viših godina.

Gradsko vijeće Ljubuški, na XVIII. održanoj sjednici usvojilo je Odluku o dodjeli jednokratnih financijskih potpora studentima za akademsku 2022./2023. godinu.

Svi koji uredno izvršavaju svoje studentske obveze dobit će jednokratnu potporu Grada Ljubuškog. Ove godine ćemo za studente izdvojiti preko 300.000 KM. Mislim da je ovo mjera koja ima smisla i na kojoj ću inzistirati, a truditi ćemo se da ta potpora ubuduće bude i veća – rekao je gradonačelnik Vedran Markotić.

Uskoro će biti raspisan i javni poziv, a kad je riječ o uvjetima koje trebaju ispunjavati, potporu će dobiti svi redoviti studenti državnih sveučilišta s područja Grada Ljubuškog koji nisu ponavljali nijednu godinu studija, koji nisu u statusu apsolventa diplomskog ili integriranog studija te nisu stariji od 26 godina.

Na dnevnom redu našlo se ukupno 13 točaka, a sve one o kojima se glasovalo, usvojene su jednoglasno.

Tako je, između ostalih, usvojena Odluka o dodjeli koncesija za korištenje poljoprivrednog zemljišta na području Grada Ljubuškog, kao i Odluka o uvjetima, iznosu i postupku dodjele novčanih potpora za uzgajivače goveda.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 28.10.2022.
Skip to content