PRIJAVITE SE: Objavljeni javni pozivi za kućanstva te mikro, mala i srednja poduzeća

Fond za zaštitu okoliša FBiH objavio je javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava Europske unije građanima – vlasnicima stambenih objekata, te mikro, malim i srednjim poduzećima za projekte energetske efikasnosti, a za poticanje energetske tranzicije i ublažavanje negativnih posljedica izazvanih energetskim krizama i poskupljenjima.

Predviđeni način dodjele sredstava je putem javnog poziva za čiju je provedbu u Federaciji BiH nadležan Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH, a pravo ostvaruje 2.600 domaćinstava i 264 mikro, mala i srednja poduzeća. Rok za prijavu na javne pozive koje je raspisao Fond je 31. prosinac 2023. godine ili do utroška sredstava.

Prijava na Javni poziv u Federaciji BiH (www.fzofbih.org.ba) i dostavljanje obavezne dokumentacije vrši se isključivo elektronskim putem, odnosno putem E-prijave, dostupne na: https://e-prijava.fzofbih.org.ba/.

Ovu elektronsku platformu pripremio je Projekt Vlade SAD USAID Projekat asistencije energetskom sektoru (USAID EPA), u saradnji s Fondom za zaštitu okoliša FBiH, te uz potporu Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Iscrpnije o objavljenim pozivima:
JAVNI POZIV za stambene objekte
JAVNI POZIV za mikro, mala i srednja poduzeća

 

Kategorija: Novosti
Datum objave: 15.11.2023.
Skip to content