Prijam i nagrade za najuspješnije ljubuške studente

Grad Ljubuški nastavlja nagrađivati i poticati studentsku izvrsnost. Naime, uz potpore za sve redovite studente državnih sveučilišta za što se svake godine izdvajaju znatna proračunska sredstva, prije nešto više od godinu dana po prvi put su dodatno nagrađeni i najuspješniji studenti, dobitnici Rektorove i Dekanove nagrade.

Da ta nagrada nije iznimka nego početak nove prakse nagrađivanja studenata pokazala je Odluka o dodjeli jednokratnih financijskih nagrada studentima, dobitnicima Rektorovih i Dekanovih nagrada za najuspješnije studente Grada Ljubuškog za akademsku 2021./2022. godinu, koju je nedavno jednoglasno usvojilo Gradsko vijeće Ljubuški. Po provedbi javnog poziva, 12 studenata ostvarilo je pravo na jednokratnu financijsku nagradu od 500 konvertibilnih maraka koje su uplaćene na njihove račune.

Petra Šimunović, Marijana Artuković, Ivana Rašić, Jelena Bukmir, Iva Ereš, Renata Boras, Diana Kovač, Anđela Šimić, Jelena Mihaljević, Mila Mišetić, Sara Bošnjak i Mate Herceg su mladi ljubuški studenti koji su ostvarili izniman uspjeh u prošloj akademskoj godini .

Za njih je u četvrtak u zgradi Gradske uprave upriličen svečani prijam kod gradonačelnika Vedrana Markotića, koji im je čestitao na postignutim rezultatima, poželio sreću u daljnjem obrazovanju i uručio prigodne poklone pri tome istaknuvši da su im vrata Grada uvijek otvorena te kako se nada da će oni jednog dana kad završe fakultete, pronaći posao i ostati u Ljubuškom.

Poručio je kako će Grad Ljubuški i dalje poticati obrazovanje i nagrađivati najbolje studente.

Ponosni smo na naše najbolje studente, a svi oni su već ranije ostvarili i pravo na stipendiju, jer stipendiramo sve naše brucoše i studente viših godina koji uredno ispunjavaju svoje studentske obveze za što zadnjih godina izdvajamo preko 300.000 KM. Nadamo se kako će svake godine biti još više studenata koji dobivaju najbolje nagrade na svojim fakultetima što nas čini osobito ponosnim. Na ovaj način smo ih željeli posebno pohvaliti i dodatno nagraditi zato što se posebno trude i što su najbolji od najboljih te da potaknemo i druge studente da teže izvrsnosti – istaknuo je gradonačelnik Markotić.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 06.04.2023.
Skip to content