Predstavljen Advent u Ljubuškom

Građani Ljubuškog i posjetitelji iz regije i ove će godine moći uživati u manifestaciji Advent u Ljubuškom, koja će biti održana od 2. prosinca 2023. godine do 3. siječnja 2024. godine, a središnji prostor događanja će biti Trg dr. Franje Tuđmana.

Organizatori ove manifestacije su Grad Ljubuški, Turistička zajednica Grada Ljubuškog, JP Parkovi Ljubuški i JU Kulturno-športski centar Ljubuški.

Svečano paljenje prve adventske svijeće i nastup dječjeg zbora Ljiljani sv. Ante 2. prosinca označit će početak ovogodišnjeg Adventa. Posjetitelji će kroz cijeli mjesec moći uživati u bogatom programu koji obuhvaća koncerte, radionice, izložbe, i razne druge aktivnosti. Za najmlađe su organizirane posebne radionice, predstave, i priredbe, a tradicionalno ih očekuje i posjet sv. Nikole. Klizalište, koje je prošle godine bilo veliki hit, ponovno će biti postavljeno i otvoreno za besplatno klizanje – istaknula Veronika Pinjuh, v. d. direktora Turističke zajednice Grada Ljubuškog na konferenciji za medije na kojoj su organizatori najavili manifestaciju i zahvalila gradskim i županijskim vlastima te njezinu prethodniku na čelu turističke zajednice, a sadašnjem ministru unutarnjih poslova ŽZH Mladenu Bebeku.

Medijima se potom obratio direktor JP Parkovi Nikica Vučić koji se osvrnuo na ukrašavanje grada i aktivnosti koje provodi ovo poduzeće oko organizacije manifestacije.

U ime Grada Ljubuškog Srećko Mandić je kazao kako Grad kontinuirano podupire sve projekte od društvenog značaja, zahvalio svima na angažmanu oko organizacije, poželio još jedan uspješan Advent u Ljubuškom te pozvao sugrađane te stanovnike susjednih gradova da posjete Advent u Ljubuškom.

Noćnu trkačku utrku, koja je protekle godine privukla veliko zanimanje natjecatelja, najavio je prof. Zvonko Herceg, kazavši kako će ona biti održana 22. prosinca, dok je predstavljanjem manifestacije moderirao Ivan Planinić.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 01.12.2023.
Skip to content