Poziv za sudjelovanje na obuci za korištenje platforme AgroLIFE i novopostavljenih agrometeoroloških stanica

U okviru projekta “Digitalizacija općinskog upravljanja zemljištem”, 28. veljače (utorak) s početkom u 9:00 sati u Gradskoj vijećnici Ljubuški bit će održana interaktivna obuka za korištenje softvera i platforme AgroLIFE kao i obuka za pristup i korištenje novopostavljenih agrometeoroloških stanica na području Grada Ljubuškog koje su nedavno postavljene na lokacijama: Crnopod, Studenci, Pregrađe, Šipovača i Plantaža u Ljubuškom.

Pozivamo poljoprivrednike i druge zainteresirane građane da nazoče i aktivno sudjeluju u obuci, jer će upotreba ovih modernih alata biti od značajne koristi za proizvođače, upravu i stručne službe.

Podaci sa meteostanica dostupni su svim korisnicima državnog poljoprivrednog zemljišta, ali i vlasnicima privatnih poljoprivrednih gazdinstava sa područja Grada Ljubuškog i šire.

Podatke sa meteostanica moguće je koristiti kroz AgroLIFE digitalnu platformu za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom. Potrebno je da skinete mobilnu aplikaciju sa google trgovine, besplatno se registrirate i počnete upravljati svojom poljoprivrednom proizvodnjom putem ovog digitalnog asistenta.

Podaci sa meteostanica također su dostupni i putem sljedeće web stranice – https://farmer.agrolife.world/. Da biste putem ove web stranice pristupili podacima sa meteostanica za Grad Ljubuški treba koristiti sljedeće pristupne podatke:
Korisničko ime: Ljubuski
Šifra: meteo

Regionalni projekt “Digitalizacija općinskog upravljanja zemljištem” provode GIZ i tvrtka TeleGroup, u partnerstvu s Mrežom za povoljno poslovno okruženje koju predstavljaju NALED, REDAH, Gospodarska komora Republike Srpske i Gospodarska komora Crne Gore u okviru programa develoPPP njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ).

Za više informacija o projektu, AgroLIFE aplikaciji i meteostanicama možete se obratiti Službi za gospodarstvo i poljoprivredu.

Napomena: U privitku se nalaze osnovne informacije o postavljenim agrometeorološkim stanicama.

Služba za gospodarstvo i poljoprivredu

Kategorija: Najave događanja
Datum objave: 21.02.2023.
Skip to content