Potpisani ugovori o subvencioniranju privatnih vrtića

Grad Ljubuški nastavlja s provođenjem demografskih mjera koje olakšavaju život mladim obiteljima.

Nakon što je nedavno potpisan ugovor o subvencioniranju prve stambene nekretnine s 26 mladih, ovog tjedna potpisani su ugovori o subvencioniranju privatnih vrtića.

Gradonačelnik Vedran Markotić u ponedjeljak je u zgradi Gradske uprave potpisao ugovore vrijedne 80.000 KM s predstavnicama privatnih dječjih vrtića koji su na temelju Javnog poziva ostvarili pravo na subvenciju. Četiri privatna vrtića s područja Grada Ljubuškog – Petar Pan, Jelenko, Bubamara i Oblačić dobit će po 20.000 KM subvencije.

Ova mjera potpore uvedena je prošle godine kako bi i privatni vrtići mogli sniziti cijene svojih usluga da bi se financijski olakšalo roditeljima čija ih djeca pohađaju.

To je nastavak na odluku o smanjenju cijena Dječjeg vrtića u iznosu od 50%, koji je sada najjeftiniji u Hercegovini, no, njegovi kapaciteti nisu dostatni za sve ljubuške mališane premda je otvorena i podružnica vrtića u Vitini, čiji su kapaciteti vrlo brzo popunjeni, a uz brojne demografske mjere koje Grad Ljubuški provodi, želja je da uskoro i ovi vrtići budu pretijesni za naraštaje koje dolaze.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 14.03.2022.
Skip to content