Potpisani ugovori o poslovno tehničkoj suradnji između partnera projekta Cycling Rural na području Županije Zapadnohercegovačke

U ponedjeljak, 30. kolovoza 2021. godine, u prostorijama Općine Posušje, upriličeno je potpisivanje poslovno tehničkih ugovora između Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, gradova Široki Brijeg i Ljubuški, te općina Posušje i Grude.

Ovim Ugovorima  partnerima se ustupaju bicikla  koja su nabavljena u okviru projekta Cycling Rural i biti će korištena  u turističke svrhe, a sve u cilju promocije i razvoja cikloturizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Svakom partneru kroz projekt je dodijeljeno po pet bicikla za brdski biciklizam. Bicikla će se iznajmljivati  svim zainteresiranim građanima, a lokalni biciklistički klubovi moći će ih koristiti za natjecanja i različite biciklističke događaje.

Isto tako na četiri lokacije u ovim lokalnim zajednicama postavljene su stanice za popravke bicikla s potrebnim alatom i mogućnošću punjenja baterija za bicikl, mobitele i sl., koje su također financirane sredstvima Europske unije. U suradnji s lokalnim biciklističkim klubovima u navedenim gradovima i općinama, svim zainteresiranim biti će omogućen najam bicikala, kao i korištenje usluga ciklovodiča certificiranih kroz obuke u projektu Cycling Rural što je osobito vidljivo kroz profile na društvenim mrežama Facebook https://www.facebook.com/cycling.rural i Instagram https://www.instagram.com/west_herzegovina_adventures/

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti u okviru projekta prekogranične suradnje “Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural”, financiranog od strane Europske unije.

Sve završene aktivnosti doprinose i uvođenju standarda kvalitete “Bike Friendly Concept”, što će poboljšati turističku ponudu cijele regije i izravno doprinijeti povećanju aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Županije Zapadnohercegovačke.

Europska unija financira ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivnije turističke ponude pod brendom “Cycling Rural”, koja će biti uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskoga zaleđa.

Projekt „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – CyclingRural“ je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura bespovratnih sredstava. Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, gradovi  Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi (CG), priopćeno je.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 01.09.2021.
Skip to content