Potpisani ugovori o dodjeli proračunskih sredstava Grada Ljubuškog iz područja kulture i športa

Gradonačelnik Grada Ljubuškog Vedran Markotić potpisao je 177.000 KM vrijedne ugovore o dodjeli proračunskih sredstava Grada Ljubuškog za projekte iz područja kulture i športa za 2021. godinu.

Na osnovu provedenih javnih poziva, pravo na dodjelu sredstava Grada Ljubuškog ostvarilo je ukupno 50 aplikacija na projekte – 27 iz područja kulture u vrijednosti od 77.000 KM i 23 iz područja športa u vrijednosti od 100.000 KM.

– Po prvi put smo proveli javni poziv za dodjelu sredstava i to se pokazalo kao pun pogodak. Imali smo dosta prijavljenih iz područja športa te područja kulture koji brinu o kulturi i našim običajima. Imali smo povjerenstvo koje je bodovalo, a danas smo završili taj proces potpisivanjem ugovora. Vrlo brzo ide isplata po projektima, kako su oni naznačili u svojim prijavama – rekao je gradonačelnik Vedran Markotić izrazivši nadu da će već u idućoj godini iznosi i za šport i za kulturu biti mnogo veći.

Ovakav način raspodjele sredstava iz proračuna zasigurno će olakšati rad klubova i udruga.

– Mislim da je dobro da udruge i športski klubovi znaju da mogu računati na potporu Grada Ljubuškog, da znaju kolika je ta potpora i da ne ovise o ničijoj volji i molbama nego da mogu planirati svoje aktivnosti i projekte tijekom godine – pojasnio je Markotić i čestitao im na dosadašnjim aktivnostima te poželio uspjeh u daljnjem radu, provedbi projekata i ostvarenju svih zadanih ciljeva.

Među dobitnicima potpora je i Biciklistički klub Ljubuški, čija je članica Dragana Matić nova prvakinja BiH u XCO disciplini u kategoriji mlađi kadeti. U klubu ulažu znatne napore za promociju biciklizma na ovim područjima.

– Trudimo se da djecu usmjerimo u sport, a rezultati počinju biti vidljivi što nam je jako drago – kazao je predsjednik BK Ljubuški Mirko Luburić.

Provedbom javnih poziva za dodjelom proračunskih sredstava zadovoljni su i aplikanti.

– Ovaj čin potpisivanja ugovora za dodjelu sredstava iz područja kulture doista je specifičan. Budući da je naša udruga jedna od najstarijih ovdje u Ljubuškom što se tiče kulture i športa, svjedoci smo da protekle 22 godine se apliciralo i dobivalo sredstva na drugačiji način, danas je zaista izgledalo kao jedan vrlo zanimljiv događaj – izjavio je Jakov Begić, predsjednik Karnevalskog društva Prolog, zahvalio se na potpori i pozvao sve Ljubušanke i Ljubušake na nadolazeći 23. Ljubuški karneval.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 21.07.2021.
Skip to content