Potpisan ugovor vrijedan 760 000 KM: Slijedi povezivanje uže gradske zone i zapadne obilaznice

S ciljem poboljšanja i razvoja prometne infrastrukture te rasterećenja cestovnog prometa u užoj gradskoj zoni Grad Ljubuški kreće u rekonstrukciju dijela Ulice Petra Barbarića, koja će uskoro dobiti novi izgled budući da će od kružnog toka u središtu grada do buduće obilaznice u izgradnji biti postavljena nova asfaltna podloga, novi nogostupi, a raditi će se i izmjena vodovodnih instalacija, izrada fekalne i oborinske odvodnje te crpna stanica za kanalizaciju.

U zgradi Gradske uprave Ljubuški danas su gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik gradskog vijeća Ljubuški Tihomir Kvesić održali sastanak s predstavnikom konzorcija Co Martinović d.o.o. Čitluk i Manjo d.o.o. Sarajevo, a potom je potpisan ugovor vrijedan oko 760 tisuća maraka o rekonstrukciji spomenute ulice.

Radi se o potpunoj rekonstrukciji ulice gdje se radi oborinska i fekalna kanalizacija, novi nogostup, novi asfaltni sloj. To je ulica u kojoj je posljednjih godina izgrađen velik broj zgrada, velik broj stambenih jedinica, a ta se ulica spaja na našu novu obilaznicu koja se gradi i svjesni smo potrebe da se da se ona rekonstruira, da se nanovo odradi i stoga smo krenuli smo u realizaciju tog projekta – rekao je nakon potpisivanja ugovora gradonačelnik Vedran Markotić.

Realizacijom ovog projekta, stanari iste će dobiti znatno bolje uvjete, a kada se ista spoji s obilaznicom ulaz u Ljubuški iz smjera Vitine biti će jednostavniji.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 14.06.2022.
Skip to content