Pomoć ljubuškoj poljoprivredi: Poljoprivrednim proizvođačima 100.000 KM, smiljari oslobođeni plaćanja koncesije

Jednoglasno usvojenim prijedlogom Odluke o mjerama pomoći poljoprivrednicima radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije uzrokovane koronavirusom (COVID-19), poljoprivredni proizvođači s područja Grada Ljubuškog će dobiti 100.000 KM za sufinanciranje troškova jesenje sjetve, odnosno maksimalno 1.000 KM po korisniku.

Također, istom Odlukom, koncesionari koji su zaključili Ugovore o koncesiji za proizvodnju smilja oslobađaju se plaćanja godišnje koncesijske naknade za 2020. godinu ukoliko su izmirili svoje obveze po koncesijskim naknadama zaključno s 2019. godinom.

Osim ove, na danas održanoj V. sjednici Gradskog vijeća Ljubuški, bilo je još 26 točaka dnevnog reda, a vijećnici su jednoglasno usvojili sve točke o kojima se glasovalo, među kojima i izvješća o radu za proteklu godinu i programe rada za ovu godinu osnovnih škola na području Grada Ljubuškog, Gradskog pravobraniteljstva Ljubuški, Dječjeg vrtića Ljubuški i Centra za socijalni rad Ljubuški.

Vijećnicima je predstavljena i informacija o stanju sigurnosti na području Grada Ljubuškog za 2020. godinu te informacije o radu SSS Ruđera Boškovića i Gimnazije Ljubuški u protekloj godini.

Također, jednoglasno je usvojen i prijedlog Odluke o pristupanju izradi Regulacijskog plana „Duhanska stanica Ljubuški“ te prijedlog Odluke o organizaciji taksi prijevoza za 2021. godinu na području Grada Ljubuškog.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 19.03.2021.
Skip to content