Otvoren “Advent u Ljubuškom”: Za posjetitelje besplatno klizalište te bogat kulturno-zabavni i sportski program

Na radost Ljubušaka i gostiju grada, u subotu je svečano otvorena manifestacija “Advent u Ljubuškom” čime je grad ponovno zasjao u blagdanskom ruhu i božićnom ozračju.

“Advent u Ljubuškom” započeo je paljenjem druge adventske svijeće ususret Božiću, blagdanu Isusova rođenja, koju su zajedno upalili župljani župa Grljevići i Klobuk, a okupljeno mnoštvo u molitvi su predvodili župnici don Ante Čarapina i fra Ante Kurtović.

Iako vremenske prilike nisu bile pogodne, brojni građani i posjetitelji su se okupili na središnjem gradskom trgu i zabavljali uz glazbu uživo te uživali u fritulama i drugim zimskim poslasticama. Svečanost je svojim nastupom uveličala Limena glazba Humac.

Klizalište u velikom šatoru je bilo ispunjeno najmlađim stanovnicima koji tijekom cijele manifestacije mogu uživati u besplatnom klizanju na 200 metara kvadratnih. Za njih je pripremljen i poseban program za sv. Nikolu te i druge priredbe. Također, organizatori su za sve građane osigurali besplatnu vožnju “božićnim vlakićem”, koji će voziti od 12. do 24. prosinca.

Manifestacija se održava do 3. siječnja, a središnji dio adventskih događanja – paljenje svijeća, koncerti svakog vikenda, priredbe, klizanje, izložbe rukotvorina i kušanja gastro delicija i uživanja u blagdanskim okusima odvija se na Trgu dr. Franje Tuđmana, koji će tako u idućih mjesec dana biti središnje mjesto za obiteljska i prijateljska druženja.

Organizatori “Adventa u Ljubuškom” su Grad Ljubuški, Turistička zajednica Grada Ljubuškog, JP Parkovi Ljubuški, Ministarstvo financija Županije Zapadnohercegovačke i JU Kulturno-športski centar Ljubuški.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 03.12.2022.
Skip to content