Održana obuka za korištenje platforme AgroLIFE i novopostavljenih agrometeoroloških stanica

U okviru projekta “Digitalizacija općinskog upravljanja zemljištem” u Gradskoj vijećnici Ljubuški u utorak je održana interaktivna obuka za korištenje softvera i platforme AgroLIFE kao i obuka za pristup i korištenje agrometeoroloških stanica na području Grada Ljubuškog, koje su nedavno postavljene na lokacijama: Crnopod, Studenci, Pregrađe, Šipovača i Plantaža u Ljubuškom.

U uvodnom dijelu nazočnima su se obratili Davor Vasilj (Grad Ljubuški), Himzo Tule (REDAH) te Ana Marija Antić (Telegroup), koja je uz tehničku pomoć Janka Guglete (Telegroup) predstavila Osnove rada u softeru Agrolife i digitalnu knjiga polja (karta, satelitski snimci, parcele, terenske bilješke…)

Agronomistica Monika Obuh je predstavila podatke koje nude agrometeorološke stanice kao što su informacije o vremenskoj prognozi, bolestima i štetnicima, planiranju radova itd. Ona je istaknula kako aplikacija može poljoprivrednicima donijeti značajne doprinose u poslu, jer softer pomaže u donošenju odluka kroz analizu podataka.

Podatke sa meteostanica moguće je koristiti kroz AgroLIFE digitalnu platformu za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom. Potrebno je skinuti mobilnu aplikaciju sa google trgovine, besplatno se registrirati i počneti upravljati svojom poljoprivrednom proizvodnjom putem ovog digitalnog asistenta. Podaci sa meteostanica također su dostupni i putem sljedeće web stranice- https://farmer.agrolife.world/.

Regionalni projekt “Digitalizacija općinskog upravljanja zemljištem” provode GIZ i tvrtka TeleGroup, u partnerstvu s Mrežom za povoljno poslovno okruženje koju predstavljaju NALED, REDAH, Gospodarska komora Republike Srpske i Gospodarska komora Crne Gore u okviru programa develoPPP njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ).

Kategorija: Novosti
Datum objave: 28.02.2023.
Skip to content