Održana manifestacija “Dani mladog krumpira – Ljubuški rani”

Manifestacija “Dani mladog krumpira – Ljubuški rani“ održana je u srijedu u Ljubuškom u organizaciji Poljoprivredne zadruge “Plodovi zemlje“ Ljubuški i Udruge poljodjelaca u ŽZH.

Program je započeo u Gradskoj vijećnici dobrodošlicom za uzvanike, kratkim filmom o ljubuškom krumpiru te prigodnim govorima domaćina i uzvanika.

Ovoj ukupno 13. manifestaciji su, uz proizvođače krumpira, nazočili i predstavnici Grada Ljubuškog, Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Vlade Federacije BiH i drugi posjetitelji.

Okupljenima su se obratili domaćin, predsjednik Udruge poljodjelaca u Županiji Zapadnohercegovačkoj i ravnatelj PZ Plodovi zemlje Ljubuški Dubravko Vukojević, gradonačelnik Vedran Markotić, dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara, tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Kemal Hrnjić.

Nakon vijećnice, program je nastavljen na trgu gdje su domaćini izložili štand s mladim krumpirom. Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom dopredsjednika Vlade Federacije BiH i ministra financija Tonija Kraljevića.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 22.05.2024.
Skip to content