Obilježena 31. obljetnica pogibije Ludviga Lutka Pavlovića

Trideset i prva godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića obilježena je u nedjelju u Vitini i u Studenim Vrilima kod Posušja.

Obilježavanje je započelo u crkvi u Vitini svetom misom zadušnicom koju je predvodio župnik fra Stanko Mabić, a potom je uslijedilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća na grobu pokojnog u groblju u Vitini i kod poprsja Ludviga Pavlovića Lutka u parku u Vitini.

Vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji, rodbina i prijatelji pokojnog Lutka, predstavnici Grada Ljubuškog, predstavnici Županije Zapadnohercegovačke, pripadnici PPN “Ludvig Pavlović“ i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Ljubuškog.

Obilježavanje se potom nastavilo u Studenim Vrilima kod Posušja gdje je pronađeno Ludvigovo tijelo. Kod spomen obilježja, uz članove obitelji, predstavnike Grada Ljubuškog i Županije zapadnohercegovačke, vijence su položili i svijeće upalili predstavnici Općine Posušje i predstavnici braniteljskih udruga Općine Posušje.

Tom prigodom okupljenima se obratio Mladen Begić, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH.

Ludvig je ubijen od strane obavještajnih službi komunističke Jugoslavije. Na isti ovaj dan dogodila se i brutalna agresija na Republiku Hrvatsku, posebno izražena na grad Vukovar. Tadašnje vlasti komunističke Jugoslavije mislile su, ako ubiju naše prvake poput Lutke, naše branitelje slobode hrvatskog naroda, da će ubiti i kompletno naše vodstvo te da više nećemo imati vođa i da nećemo stati u obranu slobode, međutim, gadno su se prevarili. Pokojni Lutko, naš svetionik, naš putokaz, naš borac za slobodu, dao nam je primjer i veliki motiv da svi stanemo obranu slobode i obranu hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, kao i u Republici Hrvatskoj – kazao je ministar Begić.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 18.09.2022.
Skip to content