Obilježena 30. obljetnica utemeljenja PPN “Ludvig Pavlović”

U Ljubuškom je u ponedjeljak obilježena trideseta obljetnica osnivanja Postrojbe za posebne namjene Ludvig Pavlović.

Na svečanoj obljetnici okupili su se pripadnici postrojbe, članovi obitelji poginulih i umrlih pripadnika, pripadnici postrojbi HVO-a, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada Ljubuškog, Hrvatskog narodnog sabora, Vlade i Skupštine Županije Zapadnohercegovačke i Hercegovačke-neretvanske županije te gosti i uzvanici.

Povodom obilježavanja ove obljetnice upriličen je prijam u Gradskoj vijećnici gdje su članove Udruge pripadnika Postrojbe za posebne namjene “Ludvig Pavlović” primili gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Ljubuški Tihomir Kvesić.

Program obilježavanja započeo na Trgu dr. Franje Tuđmana. Vijence su položili i svijeće upalili pripadnici PPN „Ludvig Pavlović“, predstavnici Oružanih snaga BiH, udruge proistekle iz Domovinskog rata, izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, predstavnici Grada Ljubuškog, predstavnici Vlade i Skupštine Županije Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, načelnici i gradonačelnici općina i gradova u HNŽ-u, suborci i prijatelji, dok je prigodnu molitvu izmolio humački gvardijan fra Dario Dodig.

Potom je uslijedio svečani mimohod gradom do crkve sv. Kate gdje je služena sveta misa za poginule i umrle pripadnike postrojbe.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 06.06.2022.
Skip to content