Obilježena 29. godišnjica pogibije brigadira Ante Primorca

U utorak, 7. studenog navršilo se 29 godina od pogibije brigadira Ante Primorca.

Na 29. godišnjicu pogibije, na Antinu grobu na mjesnom groblju u Kašču vijence su položili i svijeće zapalili obitelj i rodbina pokojnog Ante, pripadnici udruge PPN Ludvig Pavlović, predstavnici Grada Ljubuškog, članovi braniteljskih udruga, prijatelji i suborci.

Nakon polaganja vijenaca u grobljanskoj kapelici služena je sveta misa za pokojnog Antu koju je predvodio don Marin Skender, župnik župe Šipovača-Vojnići.

Brigadir Ante Primorac rođen je 16. listopada 1966. godine u selu Kašče. Na samom početku Domovinskog rata, postaje pripadnik dobrovoljačke jedinice – pukovnije “Kralj Tomislav”, koja je poslije preustrojena u elitnu jedinicu HVO-a “Ludvig Pavlović”.
Prilikom oslobađanja doline Neretve teško je ranjen, ostao je 70-postotni invalid, poslije dolaska s liječenja, odbio je i samu pomisao na odlazak u invalidsku mirovinu, te otišao ponovo braniti rodnu grudu.
Nesebično je žrtvovao svoj mladi život, 7. studenoga 1994. na Čajuši kod Kupresa. Ante, tada 28-godišnjak, drugi zapovjednik elitne postrojbe “Ludviga Pavlovića”, poginuo je od granate srpskoga agresora tek nekoliko dana nakon oslobađanja Kupreške visoravni, ispred hotela AdriaSki.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 07.11.2023.
Skip to content