Obilježena 26. obljetnica pogibije ljubuških branitelja u Čapljini

Misom zadušnicom održanom na Humcu te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u vojarni Božan Šimović u Čapljini obilježena je 26. godišnjica pogibije četvorice pripadnika HVO-a iz Ljubuškog.

Vijence i cvijeće uz zapaljenu svijeću položili su članovi obitelji poginulih branitelja, gradonačelnik Grada Ljubuškog Vedran Markotić, predsjednik Gradskog vijeća Ljubuški Tihomir Kvesić, županijski dužnosnici na čelu s predsjednikom Skupštine Ivanom Jelčićem, ministar unutarnjih poslova ŽZH David Grbavac, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te rodbina, suborci i prijatelji.

Podsjetimo, 14. kolovoza 1995. godine u vojarni u Čapljini od eksplozije mine stradala su četiri branitelja iz Ljubuškog: Slavko Dugandžić, Ante Ereš, Mladen Ereš i Mirko Primorac.

U čast i spomenna njihovu žrtvu, Gradsko vijeće Grada Ljubuškog na posljednjoj održanoj sjednici usvojilo je izmjene Odluke o obilježavanju značajnijih datuma vezanih uz Domovinski rat čime je uvrstilo 14. kolovoza među značajne datume.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 01.09.2021.
Skip to content