Obilježen Dan zahvale i sjećanja na žrtve poginule na “Stolačkoj bojišnici”

Dan zahvale i sjećanja na sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na “Stolačkoj bojišnici” (Mladen Šimović, Dragan Dževlan, Stojan Matić, Željko Ereš, Goran Granić, Pero Bebek i Stanko Vukojević) obilježen je u nedjelju u organizaciji udruga iz Domovinskog rata i Grada Ljubuškog.

Program obilježavanja započeo je svetom misom zadušnicom koju je u crkvi svetog Ante na Humcu predslavio fra Dario Dodig, gvardijan samostana i župnik župe svetog Ante Padovanskog.

Potom je na spomen-obilježju na Drenovcu odana počast poginulim braniteljima. Odajući počast žrtvi koji su branitelji dali, vijenac su položili i svijeću upalili članovi obitelji poginulih branitelja, gradonačelnik Vedran Markotić, predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, ministar financija i potpredsjednik Vlade Federacije BiH Toni Kraljević, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke Ivan Jelčić i članovi Vlade ŽZH Blagica Leko i Mladen Bebek, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te rodbina, suborci i prijatelji.

Prigodnu molitvu predmolio je fra Andrija Majić, samostanski i župni vikar na Humcu.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 30.07.2023.
Skip to content