Obilježen Dan branitelja Grada Ljubuškog

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća te svetom misom za sve poginule i umrle hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i izložbom ratnih fotografija u subotu je obilježen Dan branitelja Grada Ljubuškog.

Početak obilježavanja započeo je himnom Lijepa naša domovino u izvedbi klape Benedictus na trgu dr. Franje Tuđmana gdje su vijenac položili i svijeće zapalili branitelji, obitelji poginulih branitelja, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada Ljubuškog i Županije Zapadnohercegovačke. Prigodnu molitvu predmolio je humački gvardijan fra Dario Dodig, a potom je obilježavanje nastavljeno na Humcu svetom misom u crkvi sv. Ante.

Povodom Dana branitelja upriličena je i izložba ratnih fotografija ljubuških branitelja iz Domovinskog rata i slikopis u lapidariju franjevačkog samostana svetog Ante. Okupljene je u ime Povjerenstva za pitanje branitelja Domovinskog rata Grada Ljubuškog pozdravio predsjednik Povjerenstva Ivan Prlić.

Današnji dan izaziva posebne emocije i sjećanja na one dane kada su naše majke, braća i sestre molile krunicu dok su branitelji bili na prvoj crti bojišnice. Ovo je prigoda da jedni drugima stisnemo ruku, pogledamo u oči i sjetimo se tih naših slavnih dana – rekao je Prlić i poručio mladim generacijama da nikada ne zaborave žrtvu branitelja te da svojim znanjem i zalaganjem stvaraju bolje i pravednije društvo.

Izložbu je svečano otvorio fra Dario Dodig, a u glazbenom dijelu je nastupila klapa Benedictus.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 18.02.2023.
Skip to content