“Naši razgovori” održani u Ljubuškom

U sklopu USAID-ovog projekta “PRO-Budućnost“ u Ljubuškom su u petak održani “Naši razgovori: Razumijevanje, povezanost, suradnja – temelj funkcioniranja lokalnih zajednica u BiH”.

Tema razgovora, čiji je cilj jačanje povjerenja te poticanje razumijevanja i izgradnje odgovornosti, bile su inspiracija za dobre mirovne prakse, inovacijske metode u obrazovanju i društvene kohezije, pomirenja i razvoja zajednica (suradnja općina/gradova na ključnim razinama).

Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Grada Ljubuškog Vedrana Markotića, o navedenim temama su govorili načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević, predstavnica Ministarstva obrazovanja Zeničko-dobojske županije Naira Jusufović i predavač i sudionik projekta PRO-Budućnost Marko Antonio Brkić.

Istaknuto je kako je veoma važna suradnja na svim razinama – od lokalne do međužupanijske, zatim razmjena i poticanje aktivnosti na područjima u kojima je moguće djelovati, jačanje društvenih odnosa i stvaranje preduvjeta za ostvarivanje dobrih mirovnih praksi.

Organizator događaja bila je Fondacija Infohouse.

 

Kategorija: Novosti
Datum objave: 10.06.2022.
Skip to content