Nakon Pivaca proizvodne pogone u Ljubuškom gradi i FEAL, koji će u početku otvoriti 50 radnih mjesta

Ljubuški i njegove gospodarske zone sve su privlačniji investitorima. U samo godinu dana tri velika poduzetnika odlučila su se svoje poslovanje proširiti upravo kroz gospodarske zone u ovom gradu. Nakon grupacije braće Pivac čiji pogon u gospodarskoj zoni Mostarska Vrata – Cerno već poprima obrise, za otvaranje pogona upravo u ovom dijelu Ljubuškog odlučila se I tvrtka MET Consulting koja je u vlasništvu širokobriješkog FEAL-a.

Današnjim potpisivanjem ugovora između gradonačelnika Ljubuškog Vedrana Markotića I predstavnika grupacije FEAL-a Ivana Skoke ova tvrtka postala je vlasnikom dviju parcela koje se prostiru na 16.472 m2 , a na kojima će uskoro krenuti gradnja proizvodnog pogona za preradu aluminija i aluminijskih konstrukcija. Kako je navedeno prilikom potpisivanja ugovora kojem su uz Markotića I Skoko prisustvovali i dopredsjednik Vlade ŽZH-a i ministar financija Toni Kraljević, ministar MUP-a David Grbavac, predsjednik Gradskog vijeća Ljubuški Tihomir Kvesić te njihovi suradnici investicija bi u početku trebala iznositi 8 milijuna konvertibilnih maraka.

„U Ljubuškom namjeravamo izgraditi proizvodni pogon FEAL-a na nekih 4 i pol tisuće kvadratnih metara. Planiramo se baviti našim osnovnim „core businessom“, preradom aluminija i aluminijskih konstrukcija. Mi kao firma FEAL se već duže vrijeme bavimo proizvodnjom aluminijskih konstrukcija i potkonstrukcija, već od 2000. godine. Proteklih par godina tražili smo prostor za pozitivni iskorak i prepoznali smo u Ljubuškom, odnosno u gradonačelniku Markotiću i njegovim suradnicima, pozitivnu investicijsku gospodarsku i investicijsku klimu i odlučili smo se na ovu investiciju“, rekao je prilikom potpisivanja ugovora predstavnik FEAL-a Ivan Skoko.

Dodao je kako je cilj u samom startu zaposliti 50-tak djelatnika, međutim konačni broj će ovisiti o tome kako se posao bude razvijao, te on može biti puno veći.

„Ovisno o poslu kako bude išao, taj broj može biti puno već i nadam se da će on biti puno veći“, kazao je Skoko.

Istaknuvši kako mu je ovo jedan od sretnijih dana u mandatu gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić je nakon potpisivanja ugovora predstavnicima FEAL-a poželio svu sreću I uspjeh u daljnjem radu, te im se zahvalio što su za proširenje poslovanja odabrali upravo Ljubuški.

„Ne moram posebno podsjećati da je FEAL jedna od najvećih firmi, ne samo u BiH, nego i u regiji. Stoga mi je izuzetno drago da su odlučili ulagati u Grad Ljubuški i da su prepoznali sve ono što mi pokušavamo napraviti u našem gradu. Prije svega, najviše me veseli što se radi o proizvodnoj firmi, o proizvodnom pogonu i što će zaposliti određeni broj naših ljudi. Ja sam uvjeren da će se FEAL samo širiti. Poznajem naše stanovnike. Ljubušaci su spremni raditi i truditi se tako da uopće ne sumnjam da će se pokazati kao izvrsni radnici , a FEAL je izvrsna kompanija tako da to može samo rasti“, istaknuo je gradonačelnik Markotić.

Podsjetio je kako je na samom početku mandata rekao da mu je jedan od glavnih ciljeva od Ljubuškog napraviti gospodarski privlačnu sredinu. S tim ciljem Grad Ljubuški je odmah po formiranju Gradskog vijeća krenuo s donošenjem niza mjera koje bi poduzetnicima olakšale početak poslovanja.

„Na početku svog mandata rekao sam da Grad ne otvara radna mjesta, ali Grad stvara preduvjete za gospodarske subjekte da oni dođu i da otvaraju radna mjesta. Evo nakon mesne industrije Pivac imamo još jednu firmu s investicijom od osam milijuna maraka u Grad“, zaključio je gradonačelnik.

Inače, Grad Ljubuški je potpisao ugovor o kupnji zemljišta i s komercijalnim direktorom njemačke tvrtke Simtech. Ovo zemljište nalazi se u gospodarskoj zoni Zvirići.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 24.01.2022.
Skip to content