Najavljen Ljubuški Outdoor Festival

Ljubuški Outdoor Festival održati će se od 26. do 29. svibnja u Ljubuškom.

Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su organizatori pobliže govorili o ovom jedinstvenom događaju u Bosni i Hercegovini.

Ljubuški Outdoor Festival čini četverodnevni skup sportsko-rekreativnih aktivnosti kojim će se povezati i revitalizirati razasuta kulturno-povijesna i prirodna baština duž natjecateljskih dionica. Paragliding natjecanje, trkačke, biciklističke i trail staze povezuje rijeka Trebižat koja baštini dva prirodna bisera, vodopade Kravicu i Koćušu. Dionica povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu herceg Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala. Večernji sati su rezervirani za druženja uz koncerte na vodopadu Kravica.

Na samom početku nazočnima se obratio Nikica Vučić, direktor JP Parkovi d.o.o. koji je govorio o značaju nadolazeće manifestacije.

Prvi održani LJOF se pokazao kao veoma zanimljiv događaj i kao manifestacija koja Ljubuškom donosi jedan novi vid promocije, ponajviše u aktivnom turizmu. Budući da LJOF za središnje mjesto održavanja i cilj svih utrka ima vodopad Kravicu, kao naš najatraktivniji turistički lokalitet, time je i sami događaj već dobio karakter međunarodne manifestacije koja je brzo postala prepoznata kao veliki promotor turizma Ljubuškog ali i šire regije. Samom vodopadu Kravica ovaj događaj donosi ogromnu promociju koja će značajno pridonijeti brendiranju Kravice i Ljubuškog – rekao je Vučić i zahvalio sponzorima festivala i svima koji su pomogli u njegovoj organizaciji.

Direktor Turističke zajednice Mladen Bebek govorio je o značaju LJOF-a za turizam Ljubuškog.

 Ljubuški Outdoor Festival je jedinstven događaj u BiH. Festival kakav možda na cijelom Balkanu imate u Zadru i nigdje više. On objedinjuje sve one sportove i aktivnosti koje su danas u svijetu turizma jedan brend gdje ljudi bježe iz vreve i gužve, provode odmor u prirodi i na otvorenom i teže zdravom načinu življenja. Mislim da je ovo jedan pravi put kojim smo u Ljubuškom krenuli, brendiranje Ljubuškog kao destinacije aktivnog turizma, uz ono što imamo – zaključio je Bebek.

Josip Ramljak, tajnik Biciklističkog kluba Ljubuški govorio je o biciklističkim utrkama koje će se održati. Naglasio je kako se utrke Stipe i Mara boduju i za prvenstvo BiH. Kad je riječ o broju natjecatelju, on je u odnosu na prošlu godinu značajno veći – sa 140 ta brojka je sad na 180 te još uvijek pristižu prijave. Ramljak je istaknuo kako su za dječje utrke prijave još uvijek u tijeku i poručio: – Dođite, uživajte, pogledajte i doživite Ljubuški na najbolji mogući način.

Paragliding precizno slijetanje “Kosača”, natjecanje je koje je na programu u subotu, a u njem će nastupiti natjecatelji iz više država.

Tu se radi o slijetanju na metu u dvije serije, što je dosta zanimljivo i atraktivno. Nadam se da će nas vremenski uvjeti poslužiti i da će sve proći u najboljem redu – kazao je Ivan Šiljeg iz Paragliding kluba Ljubuški.

Ante Ilić, jedan od koordinatora LJOF-a detaljnije je upoznao o natjecanjima u trčanju kazavši kako će broj natjecatelja biti približan broju natjecatelja prošle godine. On se osvrnuo i na glazbeni program koji će se održati na Kravici.

A da sve prođe u najboljem redu brinuti će se GSS Ljubuški, a o aktivnostima spasitelja govorio je voditelj sigurnosti natjecatelja Milenko Dropuljić. Kazao je kako je GSS Ljubuški spreman za LJOF na kojem će biti ukupno angažirano oko 100 spašavatelja među kojima će biti njihove kolege iz Mostara, Čapljine, Širokog Brijega i Gruda.

LJUBUŠKI OUTDOOR FESTIVAL : 26. – 29. 5. 2022.

ČETVRTAK 26. SVIBNJA 2022 – Kulturni centar Ljubuški, Ulica PPN Ludviga Pavlovića 1
– 19:00 h – Otvaranje festivala
– 19:15 h – Gost predavač Iva Bencun
– 20:00 h – Outdoor tribina – Sigurno kretanje u prirodi

PETAK 27. SVIBNJA 2022 – Grad Ljubuški / Vodopad Kravica
– 12:00 h – Memorijalna utrka kanuima Žarko Bilić / Početak Outdoor sajma
– 16:00 h – Dječie utrke u biciklizmu i trčanju
– 20:00 h – Glazbeni program: Bendovi glazbene škole Ljubuški i Jazz Kvartet Birdland

Subota 28. SVIBNJA 2022 – Grad Ljubuški / Vodopad Kravica
– 12:00 h – Početak outdoor sajma
– 09:00 h – Natjecanje u paragliding preciznom slijetanju “Kosača”
– 17:30 h – Polumaraton Dva Slapa
– 18:30 h – Ljubuška desetka “Scunasticus”
– 21:00 h – Glazbeni program: Bend ZOSTER i bend NOA&Funkblasters

Nedjelja 29. SVIBNJA 2022 – Grad Ljubuški / Vodopad Kravica
– 10:00 h – Biciklističke utrke “STIPE” i “MARA”
– 12:00 h – Početak outdoor sajma
– 19:00h – “VINYL NIGHT ”

Organizatori i partneri festivala su: Grad Ljubuški, JP Parkovi Ljubuški, Turistička zajednica Grada Ljubuškog, Županija Zapadnohercegovačka, Paragliding klub Ljubuški, Hrvatski atletski klub Ljubuški, Biciklistički klub Ljubuški, GSS Ljubuški i Foto Klub Fokus Ljubuški.

 

Kategorija: Novosti
Datum objave: 24.05.2022.
Skip to content