Ministar prostornog uređenja FBiH Josip Martić posjetio Grad Ljubuški

Gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić u srijedu su primili ministra prostornog uređenja FBiH Josipa Martića i suradnike koji su boravili u radnom posjetu Ljubuškom.

Sastanku su nazočili i dopredsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke i ministar financija Toni Kraljević, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke Ivan Jelčić, ravnatelj Javne ustanove Razvojne agencije županije Zapadnohercegovačke Radoslav Luburić i direktor JP Parkovi d.o.o. Ljubuški Nikica Vučić.

Sudionici su razgovarali o projektima Grada Ljubuškog koje sufinancira ministarstvo te o budućoj suradnji.

Ove godine smo aplicirali za utopljavanje i izmjenu otvora na Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića. Taj projekt je vrijednosti preko 150 tisuća konvertibilnih maraka. Jedan dio financira Grad Ljubuški, jedan dio naša Županija Zapadnohercegovačka, a 50.000 KM nadležno ministarstvo koje će nam pomoći da završimo taj projekt – kazao je gradonačelnik Markotić te se osvrnuo na dosadašnje aktivnosti Grada Ljubuškog koje su sufinancirane sredstvima navedenog ministarstva.

Nije prvi put da nam gosp. Martić pomaže. Svake godine Grad Ljubuški aplicira na sredstva koje dijeli Ministarstvo prostornog uređenja FBiH. Radili smo utopljavanje škole u Klobuku i Studencima. Također, dobili smo brzo dozvole koje su nam trebale za obnovu naših nacionalnih spomenika i provođenje projekata prekogranične suradnje i na tome još jednom zahvaljujem te se nadam nastavku uspješne suradnje – rekao je gradonačelnik Markotić.

Ministar Martić zahvalio je na dobrodošlici i izrazio zadovoljstvo posjetom i provedenim aktivnostima Grada Ljubuškog.

Analizirali smo našu dosadašnju suradnju. Svi dosadašnji projekti su uspješno realizirani. Ove godine radi se utopljavanje jedne škole, a radovi teku po predviđenoj dinamici. Mislim da će i naša buduća suradnja biti na obostrano zadovoljstvo – izjavio je ministar Martić koji je sa sudionicima sastanka ovom prilikom posjetio i SSS Ruđera Boškovića.
Prilikom obilaska škole i radionice s ravnateljicom škole Milom Primorac, ministru prostornog uređenja FBiH Josipu Martiću uručen je i poklon, rad učenika stolarskog smjera.

Zahvaljujem ministru Martiću na posjeti i hvala još jednom na izdvojenim sredstvima za projekt koji će puno vrijediti za našu školu, naše djelatnike i učenike. Hvala i našem gradonačelniku i svima onima koji su vidjeli vrijednost i prepoznali da obrazovni sustav mora krenuti i ići dalje – kazala je ravnateljica Primorac.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 20.10.2021.
Skip to content