Ministar Dizdar u Ljubuškom: Ovaj grad je primjer na koji se trebaju ugledati druge lokalne sredine

Gradonačelnik Vedran Markotić u petak je u zgradi Gradske uprave primio ministra raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Nerina Dizdara, koji je sa suradnicima boravio u radnoj posjeti Gradu Ljubuškom.

Na prijamu, na kojem je sudjelovao potpredsjednik Vlade FBiH i ministar financija Toni Kraljević, razgovaralo se o zajedničkim aktivnostima na poboljšanju uvjeta življenja povratničke populacije, provedenim projektima, kao i onima koje Grad planira provesti kako bi se dodatno doprinijelo poboljšanju kvalitete življenja povratnika.

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Nerin Dizdar istaknuo je kako je Ljubuški pozitivan primjer brige lokalne zajednice o povratničkoj populaciji.

Nama u resornom ministarstvu je uvijek drago doći u sredine gdje imamo zaista istinske primjere integracije povratnika u matičnu sredinu. Kao što je i rekao gradonačelnik, ovo nije mjesto gdje imamo neku vrstu suživota nego puni život zajednice prema koja se postupa jedinstveno i od strane lokalne administracije i od strane stanovništva.

Proteklih godina u Ljubuškom je provedeno i započeto više projekata s ciljem poboljšanja kvalitete življenja povratničke populacije, kao što su projekti asfaltiranja u Gornjem gradu i na području Mostarskih Vrata, projekt izgradnje Kulturnog centra, sanacija klizišta, izgradnja kanalizacijske mreže itd.

Grad Ljubuški je prema ministarstvu u prošlosti aplicirao sa iznimno kvalitetnim projektima u kojima Gradska uprava sudjeluje sa značajnim iznosom i to je vrlo konkretna i kvalitetna poruka i za povratničku populaciju da lokalna sredina stoji iza njih, da ih podržava, da je spremna sudjelovati u poboljšanju njihove kvalitete života i mi u ministarstvu smo uvijek zainteresirani doći u takve sredine, podržati ih i dati svoj doprinos. Ljubuški je primjer gdje se prema građanima postupa jednako i ravnopravno, neovisno o njihovoj narodnosti. Ovo je jedan od kvalitetnijih primjera na koji se mogu ugledati neke druge lokalne sredine – naglasio je ministar Dizdar i dodao kako će ministarstvo i u budućnosti pomagati projekte koji su od značaja za Grad Ljubuški i povratničku zajednicu.

Gradonačelnik Vedran Markotić zahvalio je ministru Dizdaru na posjetu i najavio nove projekte, među kojima je i nastavak izgradnje kanalizacijske mreže, kao i izgradnju smještaja za stambeno ugrožene obitelji.

Spremni smo osigurati sve što je potrebno od strane Grada za smještaj, dok bi ministarstvo izdvojilo sredstva za izgradnju, a razgovaralo se i drugim projektima. U Ljubuškom se ne radi o suživotu, ovdje živimo skupa. Otvoreni smo za suradnju, pomažemo svima kojima je pomoć potrebna, nemamo neriješenih otvorenih pitanja s Medžlisom Islamske zajednice u Ljubuškom, s kojim imamo izvrsnu suradnju. Mi smo tu da pomognemo svima – rekao je gradonačelnik Markotić.

Po završetku sastanka, potpredsjednik Vlade FBiH i ministar financija Toni Kraljević, ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Nerin Dizdar sa suradnicma zajedno s gradonačelnikom Vedranom Markotićem posjetili su Gornji grad i objekte Islamske zajednice gdje su se susreli s glavnim imamom efendijom Šemsudinom Germićem i predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Ljubuški Muminom Elezovićem.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 02.06.2023.
Skip to content