Mađarski veleposlanik Posa posjetio Ljubuški

Gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić u ponedjeljak su u zgradi Gradske uprave primili veleposlanika Mađarske u Bosni i Hercegovini Krisztiana Posu s kojima su razgovarali o mogućnostima suradnje na gospodarskom i kulturnom području, a sastanku je nazočio i dopredsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke i ministar financija Toni Kraljević.

Gradonačelnik Markotić je zaželio dobrodošlicu veleposlaniku Posi i upoznao ga s gospodarskim potencijalima Ljubuškog, poslovnim zonama i potporama investitorima koji se odluče ulagati u Ljubuški.

Iskorak u jačanju suradnje očekuje se i od nadolazećeg Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, čiji će zemlja partner biti upravo Mađarska, a na kojem će tvrtke iz ove države predstaviti svoje potencijale.

Budući da će na sajmu biti veliki broj tvrtki, razgovarali smo, između ostalog, da dođu u Ljubuški i vide kapacitete s kojima raspolažemo u proizvodnji, turizmu, poljoprivredi i u svim ostalim djelatnostima, da se upoznaju s našim gospodarstvenicima i da pokušamo ostvariti suradnju – rekao je gradonačelnik Vedran Markotić naglasivši kako Grad Ljubuški, uz donesene mjere vezane za gospodarstvo i potencijal koji posjeduje ima što ponuditi investitorima.

– Znamo da je Mađarska snažna zemlja s jakim gospodarstvom koja puno ulaže u okolne zemlje. Otvaramo mogućnost i koristimo priliku Mostarskog sajma da im predstavimo potencijale zapadne Hercegovine i Grada Ljubuškog – poručio je gradonačelnik Markotić.

Veleposlanik Mađarske u BiH zahvalio je domaćinima na prijemu i pozivu mađarskim tvrtkama da dođu u Ljubuški iskazavši spremnost mađarskih ulagača da dođu u Hercegovinu.

Tu smo da pomognemo i da nađemo prave partnere. Veoma sam zadovoljan današnjim sastankom i mislim da smo našli prave partnere – ustvrdio je veleposlanik Krisztian Posa.

Osim gospodarskih tema bilo riječi i o suradnji na području kulture, socijalne politike i dr.,

Mostarski sajam će biti prava prilika gdje će naši ulagači moći osobno da se upoznaju s ovom okolinom i da vide kakve daje mogućnosti za investiranje. Zainteresirani smo za suradnju na području agrara, energetike i drugih grana gospodarstva. Imamo ozbiljno kompanije koje su već prisutne na zapadnom Balkanu – istaknuo je mađarski veleposlanik u BiH i zaključio kako „ovaj dio Europe mora biti dio Europske unije“.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 14.02.2022.
Skip to content