Ljubušacima na raspolaganju “pametne” solarne klupe

U Parku hrvatskih banova u Ljubuškom proteklog tjedna postavljene su tri „pametne“ solarne klupe.

Riječ o klupama domaćeg proizvođača, tvrtke Elmex d.o.o. Ljubuški, koje omogućavaju napajanje mobitela i tableta uz osvjetljenje, a modernim dizajnom i inovativnim tehnologijama pridonose kvaliteti života i zaštiti okoliša. Osim toga, moguće ih je nadograditi internet vezom i po potrebi brojnim drugim dodacima koji bi služili korisnicima.

Sredstva za nabavku dvije klupe osigurao je Grad Ljubuški, dok je jedna klupa donacija proizvođača.

– Digitalizacija i razvoj, te stvaranje svih preduvjeta za izgradnju Ljubuškog kao grada poželjnog za život i poslovanje naši su glavni prioriteti. Vjerujemo kako ćemo uskoro u našem gradu imati još više klupa, ali i drugih pametnih solarnih uređaja. Sunčeva energija kao obnovljivi izvor energije koristi se za napajanje raznih vrsta potrošača – naveli su iz tvrtke Elmex d.o.o. Ljubuški.

Postavljenim klupama, osvijetljenim grbom Grada Ljubuškog, omogućen je cjelodnevni pristup električnoj energiji za komunikacijske uređaje.

– Grad Ljubuški teži poboljšanju uvjeta života svojih građana i očuvanju životne sredine. Postavljene klupe, osim što koriste za punjenje uređaja, služe i za podizanje ekološke osviještenosti građana, prvenstveno mlađe populacije – kazao je gradonačelnik Vedran Markotić, dodavši kako će Grad Ljubuški nastaviti sa sličnim projektima koji će stanovnicima život činiti ugodnijim i kvalitetnijim.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 01.09.2021.
Skip to content