Kulturni i kreativni sektor u fokusu konferencije krajem svibnja u Ljubuškom

Kulturni i kreativni sektor posljednjih nekoliko godina doživljava snažan uzlet u cijeloj Europi, a razvoj ovih sektora već dugi niz godina podržava Europska unija kroz svoj program Kreativna Europa. Bosansko-hercegovački desk Kreativne Europe centralna je točka za sve organizacije i pojedince koji žele aplicirati na neki od otvorenih poziva u ovom programu, a podršku aplikantima pružaju kroz organizaciju info sesija, radionica i online konzultacija.

Ovog puta za sve kulturne organizacije, kreativce, javne institucije i poduzeća u Ljubuškom organiziraju dvodnevni događaj pod nazivom Dani Kreativne Europe: Mogućnosti i potencijali koji će se održati u petak, 24.5. i u subotu, 25.5.2024. godine u suradnju s Gradom Ljubuškim i Ljubuški Outdoor Festivalom. Program događaja uključit će konferenciju koja će se održati u Kulturnom centru prvog dana kada će svi prisutni imati priliku kroz nekoliko panel diskusija čuti nešto više o prilikama koje su dostupne kulturnim organizacijama, uključivanju mladih u rad i razvoj kulturnog i kreativnog sektora te potrebnoj sinergiji turističkog i kulturnog sektora za razvoj cjelokupnog gospodarstva. Drugi dio programa prvog dana bit će posvećen radionici o upravljanju projektima u kulturnom sektoru tijekom koje će se sudionici upoznati s osnovama pripreme i implementacije projekata, poglavito onih financiranih sredstvima Europske unije kroz program Kreativna Europa. Drugi dan programa događaja bit će fokusiran na izravnu komunikaciju s potencijalnim aplikantima i svim zainteresiranima budući da će predstavnici deska Kreativne Europe biti prisutni na štandu u okviru Ljubuški Outdoor festivala koji će se u tom periodu održavati na parkingu vodopada Kravica.

Ovaj dvodnevni događaj neće biti prilika samo za učenje, nego i za razmjenu iskustava i umrežavanje s drugim kulturnim organizacijama, čak i onima iz regije budući da se na događaju očekuju i predstavnici deskova Kreativne Europe iz susjednih zemalja. Zato zabilježite ove datume u svojim kalendarima i poslušajte više informacija o mogućnostima i potencijalima kulturnog i kreativnog sektora u Bosni i Hercegovini i regiji! Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a svoje mjesto možete rezervirati slanjem svoje prijave na desk@kreativna-europa.ba.

Kategorija: Najave događanja
Datum objave: 16.05.2024.
Skip to content