GV Ljubuški: Jednoglasno usvojen rebalans Proračuna, za studente novčane potpore, a učenicima besplatan prijevoz

Gradsko vijeće Grada Ljubuškog jednoglasno je usvojilo rebalans Proračuna, koji je povećan za 1.110.000 KM te sada izmjenama i dopunama iznosi 15.994.500 KM.

Većina ovih sredstava bit će usmjerena u infrastrukturni projekt rekonstrukcije dijela gradske ulice Petra Barbarića te za Duhansku stanicu čime Grad Ljubuški kreće u uređenje njezinog zapuštenog prostora u središtu grada površine oko 18.000 m2.

Na XVII. sjednici vijećnici su jednoglasno usvojili i Odluku o subvencioniranju troškova prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola za školsku 2022./2023. godinu što će uvelike roditeljima olakšati školovanje djece te Odluku o dodjeli jednokratnih financijskih potpora brucošima za akademsku 2022./2023. godinu. Svim brucošima koji ostvare pravo na potporu bit će isplaćeno po 500 KM.

Iako je riječ o velikim proračunskim izdvajanjima, gradonačelnik Vedran Markotić je istaknuo kako će Grad Ljubuški i dalje nastaviti pružati potporu obrazovanju učenika i studenata.

Treću godinu zaredom idu stipendije svim brucošima, za 10-ak dana ide i natječaj za njih, a kad završe Dekanski rokovi ići će i Odluka na Vijeće i Javni poziv za studente viših godina. To je u konačnici iznos preko 300.000 KM koji izdvajamo za naše studente. Također, bez obzira na porast cijena goriva, porast troškova, kako bi olakšali roditeljima, mi i dalje stojimo pri odluci da će biti besplatan prijevoz za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Grada Ljubuškog te 50% sufinanciranje za učenike koji idu u škole u Čitluk, Čapljinu, Mostar i Grude – rekao je gradonačelnik Markotić.

Uz navedene, jednoglasne su usvojene i ostale točke o kojima su vijećnici glasovali.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 22.08.2022.
Skip to content