Gradu Ljubuškom uručen GNSS uređaj za mjerenje parcela i površina na terenu

Gradu Ljubuškom je 3. svibnja godine uručen moderni GNSS uređaj – Global Navigation Sattelite System, što je popraćeno obukom o rukovanju uređajem.

Navedeni uređaj služi za najpreciznije mjerenje parcela i površina na terenu. Grad Ljubuški će uređaj koristiti za identifikaciju neiskorištenih obradivih površina, neobradivih površina ili ulaska u posjed treće osobe, zatim uzurpacije parcela i mjerenje preciznih površina (od kojih ovisi iznos zakupa ili koncesije).

Rezultati mjerenja i identifikacije površina mogu se prikazati u geografsko-informacijskom sustavu u AgroLife i dalje koristiti.

Aktivnost je dio projekta „Digitalizacija općinskog upravljanja zemljištem“. Cilj projekta je unaprjeđenje kapaciteta lokalnih samouprava u području digitalnog upravljanja zemljištem i to kroz unaprjeđenje transparentnosti u procesu digitalnog upravljanja zemljištem, modernizaciju usluga koje pružaju lokalne samouprave i regionalnu razmjenu iskustava u ovom području.

Regionalni projekat “Digitalizacija općinskog upravljanja zemljištem“ provode GIZ i kompanija TeleGroup, u partnerstvu s Mrežom za povoljno poslovno okruženje koju predstavljaju NALED, REDAH, Gospodarska komora Republike Srpske i Gospodarska komora Crne Gore u okviru programa develoPPP njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ).

redah.ba

Kategorija: Novosti
Datum objave: 08.05.2023.
Skip to content