Gradu Ljubuškom priznanje za najbolji potez u turizmu

Grad Ljubuški dobitnik je priznanja za najbolje poteze u turizmu za ljeto 2022. godine. prema izboru poslovnog portala Indikator.ba koje se dodjeljuje dva puta godišnje od 2018. godine.

Uz Grad Ljubuški plakete su još dobili Fondacija Arheološki park: Bosanska Piramida Sunca, Lječilište Reumal i Općina Fojnica te Vedran Miletić i Frano Šarić.

Odluka o najboljim potezima menadžera kompanija i drugih aktera u gospodarstvu donosi se na osnovu mjesečnih analiza informacija koje se svakodnevno prikupljaju iz različitih izvora.

Mladen Bebek, ravnatelj Turističke zajednice Ljubuški rekao je da je obnova starog grada hercega Stjepana Kosače, za što je Ljubuški dobio priznanje, od velike važnosti za ukupan dojam o ovom gradu koji je ovog ljeta posjetio rekordan broj gostiju.

Osim obnove tvrđave organizirali smo još deset različitih manifestacija i događaja bitnih za turističku ponudu našeg grada pružajući gostima da osjete vrijednost i ljepotu sporta, kulture, gastronomije, rekreacije – rekao je Bebek na svečanosti dodjele priznanja održanoj u četvrtak u Fojnici.

Ljubuski.ba / Indikator.ba

Kategorija: Novosti
Datum objave: 04.11.2022.
Skip to content