Gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić čestitali 30. obljetnicu HVO-a i 51. domobranskoj pukovniji Stjepan Radić – Ljubuški na odlikovanju

Na današnji dan prije tri desetljeća, 8. travnja 1992. godine utemeljeno je Hrvatsko vijeće obrane (HVO) odlukom Predsjedništva Hrvatske zajednice Herceg-Bosne kao glavna oružana snaga Hrvata u Bosni i Hercegovini za vrijeme Domovinskog rata.

HVO je imao ključnu ulogu u oslobađanju velikih dijelova Bosne i Hercegovine i opstanku hrvatskog naroda na ovim prostorima, a tome su svoj obol dali i branitelji iz Ljubuškog, koji su od prvog dana agresije stali u obranu svog doma i svog naroda hrabro se suprostavljajući agresorima.

Obilježavajući tridesetu godišnjicu stvaranja Hrvatskog vijeća obrane, danas se s ponosom prisjećamo nemjerljivog doprinosa svih pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane u Domovinskom ratu i zahvaljujemo im na žrtvi koju su podnijeli kako bi mi danas bili slobodni i svoji na svome.

S ponosom pamtimo herojske vojne podvige branitelja iz Ljubuškog, pripadnika 51. domobranske pukovnije Stjepan Radić, PPN Ludvig Pavlović, Vojne policije HVO-a, Specijalne policije MUP-a HRHB te drugih postrojbi, civilne policije, kao i pripadnika Hrvatske vojske koji su u najtežim trenucima naše novije povijesti žrtvovali sebe za našu slobodu.

Na današnji dan posebno se prisjećamo svih branitelja koji su položili svoj život na oltar Domovine. Naše su misli danas s njima i njihovim obiteljima.

U ime Grada Ljubuškog i osobno upućujemo iskrene čestitke svim pripadnicama i pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane povodom 30. obljetnice osnivanja i 17. obljetnice utemeljenja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH, kao i odlikovanim zbornim područjima Redom bana Jelačića, a napose 51. domobranskoj pukovniji Stjepan Radić – Ljubuški, koja je djelovala u okviru Zbornog područja Mostar. Hvala Vam!

GRADONAČELNIK                                               PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA
Vedran Markotić                                                                  Tihomir Kvesić

Kategorija: Novosti
Datum objave: 08.04.2022.
Skip to content