Gradonačelnik Markotić u studijskom posjetu Izraelu

U organizaciji Izraelske agencije za međunarodnu razvojnu suradnju (MASHAV) i u suradnji s Ministarstvom za vanjske i europske poslove Republike Hrvatske (RH), u Izraelu od 6. do 15. studenoga borave predstavnici Hercegbosanske (HBŽ), Posavske (PŽ) i Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) u okviru studijskog posjeta “Razvoj poljoprivrednog sektora: izraelski model”, a među sudionicima posjeta je i gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.

Nastavak je to trilateralne suradnje između Izraela, Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH i navedenih županije u Bosni i Hercegovini, a u studijskoj posjeti sudjeluju i predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Božo Perić, ministar poljoprivrede PŽ-a Mato Brkić, te ministar gospodarstva ZHŽ-a Dario Sesar i ravnatelj Ureda Vlade ZHŽ za europske integracije Ivan Jurilj, kao i načelnici općina Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić, Tomislavgrad Ivan Buntić, Kupres Zdravko Mioč, Posušje Ante Begić i gradonačelnik Livna Darko Čondrić, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Jučerašnjim danom, dolaskom u Centar za poljoprivrednu obuku MASHAV-a službeno je označen početak programa koji će sudionike upoznati sa stanjem u poljoprivredi i vodama Izraela.

Regionalni razvoj, upravljanje vodama i intenzivna poljoprivredna proizvodnja u Sharon regiji, posjeta regionalnom pročistaču otpadnih voda – Kolchei Hasharon, intenzivna poljoprivreda i poduzetništvo, agroturizam – poticanje poduzetništva u ruralnim područjima te marketing proizvodnje svježeg povrća, primijenjeno istraživanje i tehnologije, poljoprivredno poduzetništvo u Kibbutz Ramat Rachel bit će samo neke od tema predviđenih programom posjeta.

Prijemom u Ministarstvu vanjskih poslova Izraela i okruglim stolom na temu “Razvoj poljoprivrede u BiH – Ideje, prijedlozi i suradnja za budućnost” studijski posjet završava 15. studenoga.

Radio Ljubuški / Večernji list

Kategorija: Novosti
Datum objave: 09.11.2021.
Skip to content