Gradonačelnik Markotić potpisao ugovor: Kreću radovi na utopljavanju škole u Klobuku

Vođeni činjenicom da je ulaganje u mlade, znanje i obrazovanje najbolja investicija te ključ opstanka i razvoja svake zajednice, u Ljubuškom se iz godinu u godinu u okviru demografskih mjera poboljšavaju uvjeti za provedbu nastave u školama te se pomaže roditeljima školovanje djece kroz osiguravanje besplatnog prijevoza za učenike uz pomoć Županije Zapadnohercegovačke, zatim kroz nabavu bilježnica, nagrađivanje najboljih i sl.

Znatna financijska sredstva se izdvajaju obnovu infrastrukture, kako središnjih tako i područnih škola diljem Ljubuškog. Ovog ljeta značajni radovi bit će izvršeni na područnoj školi u Klobuku kako bi se poboljšala kvaliteta boravka i izvođenja nastave.

Naime, nakon provođenja postupka javne nabave, ugovor o utopljavanju Osnovne škole Tina Ujevića Vitina – područna škola Klobuk u petak su u zgradi Gradske uprave potpisali Vedran Markotić i Vlatko Malić, direktor tvrtke Eccon-inžinjering d.o.o. Čapljina., a potpisivanju ugovora nazočila je i ravnateljica škole Kornelija Biško.

Vrijednost radova je 129.496,77 KM s PDV-om. Za ovu namjenu, Grad Ljubuški je od Federalnog ministarstva prostornog uređenja kroz Projekt utopljavanja zgrada za uštedu energije dobio 70.000 KM, dok je preostali iznos izdvojen iz vlastitih sredstava. Radovi će krenuti već za desetak dana.

Razvoj školstva u Klobuku, velikog mjesta s 12 zaselaka i površine oko 25 kilometara četvornih, seže još u 1907. godinu i vrijeme Austro-Ugarske monarhije, kad je otvorena Narodna osnovna škola. Nakon Drugog svjetskog rata sagrađena je zgrada te je bila samostalna osmogodišnja škola sa svoja dva područna odjela PO Vojnići i PO Dole sve do 1984. godine kad je pripojena Vitini.

U novije vrijeme izgrađena je i nova školska zgrada koju pohađaju učenici od prvog do devetog razreda. Prošle godine u sve učionice su ugrađene klime, a infrastrukturnim zahvatima koji slijede učenicima i nastavnicima bit će dodatno poboljšani uvjeti odvijanja nastave te će se doprinijeti smanjenju troškova za zagrijavanje prostorija.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 16.06.2023.
Skip to content