Gradonačelnik Markotić o Izviđačevoj Školi rukometa: Kad vidim ovu mladost, uopće ne sumnjam u rezultate idućih godina

Škola rukometa RK Izviđač je među najuspješnijim sportskim kolektivima u Bosni i Hercegovini. Mlade rukometašice i rukometaši iz godine u godinu ostvaruju rezultate vrijedne divljenja donoseći brojne medalje s natjecanja. Tako je bilo i ove godine kad su još jednom potvrdili da je Ljubuški, kad je o rukometu riječ, broj jedan u BiH.

U svim kategorijama u muškoj konkurenciji u prvenstvu Herceg-Bosne ŠR Izviđač je osvojila prva mjesta. Na državnom prvenstvu BiH osvojeno je pet odličja (prvaci kadeti i ‘cicibanke’, drugo mjesto dječaci i djevojčice 2008.-’09. godište te treće mjesto dječaci 2006.-’07. godište).

Tim povodom, u Kulturnom centru u utorak je upriličen prijem za polaznike ŠR Izviđač gdje je voditelj škole rukometa Zvonko Herceg nazočne podsjetio na ostvarene rezultate iz sezone 2020./2021.

Zahvalivši trenerima i djeci je kazao: – Ovi uspjesi su rezultat dugogodišnjeg studioznog i sustavnog rada kojeg su nam omogućili predsjednik kluba Toni Kraljević, direktor kluba David Grbavac, gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić te koji su nam omogućili da treniramo u ugodnim prostorima naših sportskih dvorana.

Škola rukometa RK Izviđač broji između 200 i 220 djece, a njihov broj je u porastu.
Tražiti ćemo još termina, dvorane nam postaju pretijesne, jer nas je svakim danom sve više – ponosno je najavio Herceg.

Na ostvarenim rezultatima čestitao je gradonačelnik Vedran Markotić:
Vaš uspjeh je rezultat vašeg truda i rada, vaših roditelja i prije svega vaših trenera koji su uz vas. Ovo večeras je samo jedno malo druženje i jedna mala prilika da vam u ime Grada Ljubuškog kažemo jedno veliko:’Hvala!’. Hvala vam što se trudite i pronosite ime Grada Ljubuškog gdje god dođete. Od srca vam čestitam – rekao je mladim rukometnim nadama.

Grad Ljubuški, u okviru mogućnosti, izdvaja znatna financijska sredstva za šport, tako će biti i ubuduće, a teži se i njihovu povećanju.

RK Izviđač je brend i ono po čemu je Ljubuški prepoznatljiv. Koliko god vremena bila teška mi to moramo sačuvati. Znamo da ono što dajemo i koliko se trudimo nije dovoljno. Nadamo se da ćemo ubuduće uspjeti izdvojiti više sredstava za šport i RK Izviđač. Kad vidim ovu mladost, uopće ne sumnjam u rezultate idućih godina – poručio je gradonačelnik Markotić.

Iz Izviđačeve Škole rukometa su zahvalili na potpori te dresovima darovali gradonačelnika Markotića, predsjednika Gradskog vijeća Tihomira Kvesića i predsjednika kluba Tonija Kraljevića.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 20.10.2021.
Skip to content