Gradonačelnik Markotić brucošima: Ponosni smo na vas

Svečana dodjela jednokratnih financijskih potpora brucošima Grada Ljubuškog upriličena je u petak u Kulturnom centru.

Studentima su potvrde o potpori uručili gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić.

Svi ljubuški studenti koji su po prvi put upisali prvu godinu preddiplomskog ili integriranog studija državnog sveučilišta, a imaju status redovitog studenta od Grada su dobili po 500 konvertibilnih maraka, koje su im uplaćene na račune. Ovu potporu koja će im olakšati početak fakultetskog obrazovanja dobilo je 112 studenata.

Gradonačelnik Vedran Markotić studentima je poželio uspješno studiranje i poručio kako su im vrata Grada uvijek otvorena.

Mi smo tu za vas. Nama je bitno da imamo što više visokoobrazovanih iz našeg grada i naravno da vas se što više nakon završetka studija vrati u naš Ljubuški, a mi ćemo se truditi da jačanjem gospodarstva i dovođenjem novih investitora pokušamo za što više vas osigurati radna mjesta – kazao je.

Grad Ljubuški kroz stipendije potiče visokoškolsko obrazovanje pa će, uz potpore brucošima, uskoro biti raspisan i javni poziv za potpore studentima viših godina.

Ovo je već treća godina zaredom da svi studenti brucoši dobivaju potporu Grada Ljubuškog, a i studenti viših godina koji redovito ispunjavaju svoje obveze također će dobiti potporu. Drago nam je da možemo i na ovaj način pomoći našim studentima. Ponosni smo na ove mlade ljude, naše Ljubušake i Ljubušanke koji kreću u njihovo najljepše razdoblje u životu i tu smo za njih što im god treba – istaknuo je gradonačelnik Markotić.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 30.09.2022.
Skip to content