Grad Ljubuški sudjeluje u projektu financijske potpore marginaliziranim grupama žena

Potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između Grada Ljubuškog i USAID/INDPIRE-a u okviru potpore marginaliziranim grupama žena u razvoju poduzetništva upriličeno je u utorak u Ljubuškom.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Vedran Markotić i direktor Programa potpore zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE) Jasmin Bešić.

Vrijednost ovog projekta iznosi 60.000 KM koje će u jednakom iznosu, od po 30.000 KM, osigurati potpisnici ugovora kroz Fond potpore marginaliziranim grupama žena u razvoju poduzetništva

Kad kažemo “marginalizirane grupe žena” pod tim podrazumijevamo žene koje su žrtve nasilja, majke djece s invaliditetom ili same imaju neki oblik invaliditeta, zatim dugoročno nezaposlene žene i žene iz ruralnih područja itd. Pored financijske potpore, one će imati mogućnost i dobiti savjete, ako se bave proizvodnjom kako plasirati svoje proizvode, ako se bave uslugama na koji način uraditi najbolji marketing – pojasnio je direktor Programa potpore zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE) Jasmin Bešić te pozvao buduće poduzetnice da se prijave i da iskoriste ovu priliku za pokretanje poduzetništva.

Gradska uprava je prepoznala značaj realizacije ovog projekta kroz koji se nastoje stvoriti prilike za održivi razvoj poduzetništva marginaliziranih grupa žena, kroz poticanje na samozapošljavanje te njihovo veće i lakše uključivanje u poduzetništvo i kreiranje novih radnih mjesta.

Gradonačelnik Vedran Markotić je zahvalio USAID-u što je omogućio da udruže sredstva i da Grad Ljubuški, kao jedna od deset jedinica lokalne samouprave u BiH, sudjeluje o ovom programu pomoći.

Istaknuo je kako u ljubuškom okruženju ima dosta sposobnih žena koje imaju ideju, ali im treba početni kapital i tu će dobiti potporu Grada Ljubuškog kroz ovaj projekt.

Mi, kao Grad Ljubuški skupa s USAID-om spremni smo biti pomoć koja im je potrebna i dati im “vjetar u leđa” da lakše krenu u poduzetničke vode – naglasio je gradonačelnik Markotić i istaknuo kako USAID stavlja sve svoje resurse na raspolaganje koje će one moći koristiti pri razvijanju svog poslovanja.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 12.07.2022.
Skip to content