Grad Ljubuški pomaže povratnicima: Gradonačelnik Markotić i ministar Ramić potpisali ugovor za izgradnju Kulturnog centra

Ljubuški je u četvrtak je posjetio ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić sa suradnicima.

Tom prigodom, gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić susreli su se s ministrom Ramićem u zgradi gradske uprave gdje su razgovarali o projektima koje Grad Ljubuški i resorno ministarstvo provode na području Grada Ljubuškog te su potpisali ugovor o izgradnji Kulturnog centra.

Sastanku su nazočili i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Ljubuški Mumin Elezović, glavni imam efendija Šemsudin Germić te ravnatelj Centra za socijalni rad Ljubuški Viktor Grbavac.

Grad Ljubuški posebnu pažnju posvećuje i kontinuirano pomaže povratnicima te potiče povratak odseljenih, a u tome pomaže Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica pri realizaciji projekata namijenjenih ovoj populaciji.

Detaljnije o samim projektima i razlozima posjete u izjavi za medije gradonačelnik Markotić je kazao: – Koristim priliku da se zahvalim gosp. Ramiću na posjeti i na svemu onome što je za njegovog prošlog i sadašnjeg mandata učinjeno od strane ministarstva. Svake godine radimo nove projekte. 2018., 2019. i 2020. to je bilo asfaltiranje u Gornjem gradu i na području Mostarskih Vrata, a za ovu godinu smo danas potpisali ugovor vrijedan 30. 000 KM za izgradnju Kulturnog centra u Gornjem gradu.

Ministar Ramić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, posjetom Ljubuškom i susretom s predstavnicima povratnika.
Razmijenili smo ideje o potencijalima ove sredine i o mogućostima zajedničkih aktivnosti. Drago mi je što smo nastavili našu uspješnu suradnju kojoj se nadam i iduće godine kroz naredne faze – rekao je ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić te iskoristio priliku da pozove povratnike na prijavu na javne pozive ministarstva s ciljem poboljšanja uvjeta života.

Po završetku sastanka, ministar Ramić je u pratnji domaćina obišao Gornji grad i objekte Islamske zajednice.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 21.10.2021.
Skip to content