Grad Ljubuški osigurao za umirovljenike 200.000 KM

Gradska uprava

Prvi put ove godine Grad Ljubuški osigurava novac za isplatu božićnica za gotovo 2000 umirovljenika.

Naime, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Ljubuški našla se odluka o isplati jednokratne novčane pomoći umirovljenicima Grada Ljubuškog u povodu nadolazećih blagdana 2022., piše Večernji list BiH.

Uz nadolazeće blagdane

1980 umirovljenika koji imaju adresu prebivališta u ovom zapadnohercegovačkom gradu dobit će po 100 KM jednokratne novčane pomoći. Kako se navodi u odluci o isplati jednokratne novčane pomoći umirovljenicima Grada Ljubuškog u povodu nadolazećih blagdana 2022., pravo na naknadu imaju umirovljenici koji kumulativno ispunjavaju sljedeće uvjete: imaju prebivalište na području Grada Ljubuškog, korisnici su najniže isplaćene mirovine u Federaciji Bosne i Hercegovine na dan 31. listopada 2022. godine te se nalaze na listi korisnika najniže isplaćene mirovine koju je načinio Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje na dan 31. listopada 2022.

Za primjenu navedene odluke Grad Ljubuški rebalansom proračuna izdvaja 200.000 KM.

– Utvrđeni iznos sredstava u povodu nadolazećih blagdana Grad Ljubuški će sukladno zaključenom sporazumu uplatiti na bankovni račun Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, koji će iste isplatiti umirovljenicima. Isplata u povodu nadolazećih blagdana izvršit će se uz isplatu mirovina za prosinac putem Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje – navodi se u odluci o isplati jednokratne novčane pomoći umirovljenicima Grada Ljubuškog u povodu nadolazećih blagdana 2022. godine.

Unijeti svjetlost u domove

Prema riječima gradonačelnika Grada Ljubuškog Vedrana Markotića, cilj te odluke je olakšati svakodnevicu najugroženijim kategorijama stanovništva, a to su svakako umirovljenici koji primaju najniže mirovine.

– Svjesni činjenice da ova inflacija i stalni rast cijena najviše pogađaju one s najnižim primanjima, primjenom ove odluke pokušat ćemo unijeti barem malo svjetlosti u njihove domove tijekom nadolazećih blagdana – kazao je gradonačelnik Vedran Markotić.

Inače, na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća našao se i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o proračunu Grada Ljubuškog za 2022. godinu, potom prijedlog zaključka o stavljanju nacrta odluke o proračunu Grada Ljubuškog za 2023. na javnu raspravu, kao i prijedlog odluke o prestanku svojstva javnog dobra u općoj uporabi dijela nekretnine označene kao k. č. broj 3337, površine 148 m2, upisane u posjedovni list broj 105 u K. O. Prolog te nekretnine označene kao k. č. broj 2426, površine 554 m2, upisane u posjedovni list broj 205 u K. O. Vojnići-Dole. Vijećnici su razmatrali i prijedlog zaključka o dodjeli na korištenje poslovne prostorije.

Marija Medić Bošnjak / Večernji list

Kategorija: Novosti
Datum objave: 30.11.2022.
Skip to content