Gospodarstvenicima predstavljene nove kreditne linije Razvojne banke FBiH: Grad Ljubuški će sufinancirati kamate na kredite

Razvojna banka Federacije BiH u suradnji s Gradom Ljubuškim u srijedu je u Ljubuškom održala prezentaciju novih kreditnih linija.

Prije samog predstavljanja nazočne je pozdravio gradonačelnik Vedran Markotić i zahvalio im na dolasku.

V.d. predsjednice Uprave Razvojne banke FBiH Mersiha Slipičević naglasila je kako je Razvojna banka stabilna financijska institucija i kako već duže vrijeme rade na pomoći gospodarstvu kroz više kreditnih linija.

Dalibor Milinković, v.d. izvršnog direktora za projekte i razvoj istaknuo je kako je Razvojna banka otvorena za sve zainteresirane i pozvao gospodarstvenike da iskoriste mogućnosti kreditiranja, jer Razvojna banka FBiH nudi fiksnu kamatnu stopu i duge otplatne rokove.
Osvrnuo se i na potpisani Memorandum između Saveza općina i gradova FBiH i Razvojne banke FBiH kazavši kako će se njime olakšati apliciranje lokalnim zajednicama na projekte iz europskih fondova.

Ljubuškim poduzetnicima nove kreditne linije predstavio je Borislav Trlin, direktor Sektora za istraživanje i razvoj Razvojne banke FBiH.
Predstavljeni su krediti namijenjeni tvrtkama koje se bave izvozom, malim i srednjim poduzećima kroz kratkoročna i dugoročna financiranja tekućih sredstava, zatim kreditiranje stalnih sredstava, financiranje malih gospodarstava, održavanje zapošljavanja, financiranje poljoprivrede proizvodnje uz potporu Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva itd.

Također, okupljeni su imali priliku upoznati se i o novim kreditnim opcijama za ulaganja u energetsku učinkovitost, obnovljive izvore energije, turistički sektor ili pak projekte javno-privatnog partnerstva.

Poduzetnici su iskazali zainteresiranost predstavljenim programima kreditiranja uz povoljnu fiksnu kamatnu stopa dodavši kako uz to imaju veće mogućnosti poslovanja.

A da će kamatna stopa Razvojne banke za ljubuške poduzetnike uskoro biti povoljnija najavio je gradonačelnik Markotić, kazavši kako će Grad Ljubuški sufinancirati kamate na kredite kod Razvojne banke FBiH.

Jedna od točaka iduće sjednice Gradskog vijeća će biti i pomoć gospodarstvu kroz sufinanciranje dijela kamate tako da tvrtke koje uzmu kredite mogu očekivati sredstva od Grada Ljubuškog. Hvala vam na svemu što radite za dobrobit zajednice u ovim teškim vremenima za gospodarstvo. Želim da znate da niste sami i da vam uvijek stojimo na raspolaganju – poručio je okupljenim gospodarstvenicima gradonačelnik Markotić.

Kategorija: Novosti
Datum objave: 15.06.2022.
Skip to content