FZZZ: Obavijest za korisnike mjera iz 2023. godine

Federalni zavod za zapošljavanje obavještava pravne i fizičke osobe, tj. poslodavce i nezaposlene osobe, koji namjeravaju sudjelovati u mjerama aktivne politike zapošljavanja u 2023. godini, da se prethodno moraju registrirati na web portalu Zavoda www.fzzz.ba ukoliko to do sada nisu učinile. Registracija se mora izvršiti najmanje osam dana prije objave javnih poziva u 2023. godini, nakon čega to više neće biti moguće.

Napominjemo da poslodavci i nezaposlene osobe koji su se ranije (prethodnih godine) registrirali to ne moraju ponovo učiniti osim u slučaju izmjene unesenih podataka.

Registracija predstavlja nužan preduvjet za sudjelovanje u programima sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja, odnosno podnošenje prijave za sudjelovanje u istim. Na navedeni način, korisnicima se olakšava i ubrzava sam postupak apliciranja za poticajna sredstva. Podatke koje poslodavci i fizičke osobe popune prilikom registracije NEĆE MORATI ponovo unositi prilikom prijavljivanja na javni poziv.

Također, pozivamo sve potencijalne korisnike, poslodavce i nezaposlene osobe, da redovito prate našu web stranicu kako bi blagovremeno bili obaviješteni o točnom terminu otvaranja javnih poziva.

KAKO SE REGISTRIRATI?
Registracija se vrši putem web portala Federalnog zavoda za zapošljavanje klikom na dugme „Klikni ako si nezaposlen“ ili „Klikni ako si poslodavac“ u gornjem desnom uglu, a zatim na opciju „Registracija“ koja se nalazi ispod dugmeta. Nakon otvaranja obrasca za unos podataka treba slijediti upute, odnosno unijeti tražene podatke u odgovarajuća polja. Nakon unosa traženih podataka korisnici će putem maila biti obaviješteni da je proces registracije završen. Po završetku registracije Zavod će provjeriti valjanost unesenih podataka, te u slučaju da se ustanove nepravilnosti, registracija će biti obrisana o čemu će korisnik biti obaviješten putem email-a.

Elektronsku registracijsku formu za pravne i fizička osobe možete pogledati OVDJE.

Uspješno izvršena registracija je preduvjet za sudjelovanje u javnim pozivima za sufinanciranje zapošljavanja i samozapošljavanja.

Nakon uspješno izvršene registracije, a po objavi javnih poziva, poslodavac ili nezaposlena osoba se putem korisničkog imena i lozinke, koje je sam odredio prilikom registracije, prijavljuje na web portal Federalnog zavoda za zapošljavanje, a zatim klikom na meni „Projekti“ pristupa dijelu gdje se omogućuje podnošenje prijave za sudjelovanje u programu sufinanciranja zapošljavanja.

U slučaju nejasnoća ili eventualnih poteškoća prilikom registracije, molimo kontaktirajte Federalni zavod za zapošljavanje putem e-maila: info@fzzz.ba.

fzzz.ba

Kategorija: Novosti
Datum objave: 02.02.2023.
Skip to content